7 Aralık 2020 Pazartesi

Gül Tatlısı Tarifi

 

Gül Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 125 gram margarin( oda sıcaklığında)
  • 1 yumurta
  • 2 çay bardağı irmik
  • 2 çay bardağı yoğurt
  • 2 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
  • Hamuru renklendirmek için kırmızı gıda boyası ve kakao.

İçi için;

  • Bütün fındık (1 su bardağı kadar)

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı su
  • 3 su bardağı şeker
  • 1 dilim limon

Gül Tatlısı Tarifi Yapılışı


  1. Hamur için gerekli tüm malzemeleri kabımıza alıp yoğuralım(renklendirme malzemeleri hariç)
  2. Unu kontrollü bir şekilde ekleyip orta sertlikte bir hamur elde edelim.
  3. Yoğurduğumuz hamuru 3 eşit parçaya bölüp birini sade bırakalım diğer parçalara kakao ve kırmızı gıda boyası ekleyelim(tercihe kalmış isterseniz tümünü sade veya kakaolu yada kırmızı yapabilirsiniz).
  4. Hamurlarımızı merdane ile açıp çay bardağı yardımıyla keselim.
  5. Çıkardığımız yuvarlakları 3 tane sıra sıra uçları üst üste gelecek şekilde dizip yuvarlayalım ve ortadan ikiye keselim( 2 tane gül elde etmiş olucaz)
  6. Tepsiye dizdiğimiz gül tatlılarımızın ortalarına fındıkları ekleyip önceden ısıtılmış 175° fırında 35-40 dakika pişirelim(ısı ve süre fırına göre değişkenlik gösterebilir).
  7. Tatlılarımızı fırına verirken şerbetimizi ocağa alıp kaynatalım ve soğumaya bırakalım.
  8. Pişen sıcak tatlılarımızın üzerine soğuk şerbetimizi dökelim. Afiyet olsun😍.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder