Gül Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 125 gram margarin( oda sıcaklığında)
- 1 yumurta
- 2 çay bardağı irmik
- 2 çay bardağı yoğurt
- 2 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
- Hamuru renklendirmek için kırmızı gıda boyası ve kakao.
İçi için;
- Bütün fındık (1 su bardağı kadar)
Şerbeti için;
- 3 su bardağı su
- 3 su bardağı şeker
- 1 dilim limon
Gül Tatlısı Tarifi Yapılışı
- Hamur için gerekli tüm malzemeleri kabımıza alıp yoğuralım(renklendirme malzemeleri hariç)
- Unu kontrollü bir şekilde ekleyip orta sertlikte bir hamur elde edelim.
- Yoğurduğumuz hamuru 3 eşit parçaya bölüp birini sade bırakalım diğer parçalara kakao ve kırmızı gıda boyası ekleyelim(tercihe kalmış isterseniz tümünü sade veya kakaolu yada kırmızı yapabilirsiniz).
- Hamurlarımızı merdane ile açıp çay bardağı yardımıyla keselim.
- Çıkardığımız yuvarlakları 3 tane sıra sıra uçları üst üste gelecek şekilde dizip yuvarlayalım ve ortadan ikiye keselim( 2 tane gül elde etmiş olucaz)
- Tepsiye dizdiğimiz gül tatlılarımızın ortalarına fındıkları ekleyip önceden ısıtılmış 175° fırında 35-40 dakika pişirelim(ısı ve süre fırına göre değişkenlik gösterebilir).
- Tatlılarımızı fırına verirken şerbetimizi ocağa alıp kaynatalım ve soğumaya bırakalım.
- Pişen sıcak tatlılarımızın üzerine soğuk şerbetimizi dökelim. Afiyet olsun😍.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder