7 Aralık 2020 Pazartesi

Hamsi Tava Tarifi

 

Hamsi Tava Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo hamsi
  • Tuz
  • 2 su bardağı mısır unu
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı

Hamsi Tava Tarifi Yapılışı

  1. Balıklarımızı temzileyip yıkayalım.
  2. Yıkanan balıkları süzgece alıp süzelim.
  3. Süzülen balıklara her tarafına tuz serpelim nazikçe karıştıralım.
  4. Zeytinyağını tavamıza alalım.
  5. Balıklarımızı mısır unu ile her tarafını unlayalım.
  6. Unlanmış balıkları sırası ile tavamıza dizelim.
  7. Arkalı önlü pişirelim.
    Afiyet olsun.
    Hem lezzetli hem pratik ☺️.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder