5 Aralık 2020 Cumartesi

Güveçte Et Sote Tarifi

 

Güveçte Et Sote Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram kuşbaşı et
  • 1 adet soğan
  • 1 adet biber
  • 1 adet domates
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber

Güveçte Et Sote Tarifi Yapılışı

  1. Kuşbaşı etimizi düdüklü tencereye koyup kapağını kapatıp 15 dakika pişiriyoruz.
  2. Ardından diğer malzemeleri ufak ufak doğrayıp yağda kavuralım ve pişen eti baharatları üzerine döküp 5 dakika daha pişirelim.
  3. Piştikten sonra güvece alıp üzerine 1 er kepçe etin suyunu dökelim.
  4. 250 derecede ısıtılmış fırında 15 dakika daha pişirelim. Afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder