4 Aralık 2020 Cuma

Hazırlara Taş Çıkartan El Yapımı Tereyağı (Leziz Mi Leziz) Tarifi

 

Hazırlara Taş Çıkartan El Yapımı Tereyağı (Leziz Mi Leziz) Tarifi İçin Malzemeler

  • Toplanmış yoğurt kaymağı
  • Soğuk su
  • Tuz

Hazırlara Taş Çıkartan El Yapımı Tereyağı (Leziz Mi Leziz) Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak topladığımız ve buzlukta muhafaza ettiğimiz kaymaklarımızı yapmadan bir gün önce buzluktan çıkaralım.
  2. Ben orta boy saklama kabını doldurmuştum 3 seferde bitirdim.
  3. Bidonumuza ilk olarak kaymaktan birazını alalım ve üzerine soğuk su ilave edelim ama ağzına kadar doldurmayın ki çalkalayabilesiniz😉😉.
  4. Daha sonra 1, 30 saat bidonu çalkalayın ilk başta köpük köpük olur daha sonra yağ toplamaya başlar.
  5. Toplanmış yağımızı bi süzgeçten geçirelim yağı ve suyu dolaba alalım tereyağ suyumuzu dökmeyelim .
  6. Dolapta soğusun.
  7. Diğer kaymaklarımızı ekleyip tekrar yapalım kaymaklarımız bitene kadar.
  8. Bütün kaymaklarımız bittikten sonra bir kabın içerisine hepsini alalım ve soğuk suyla yıkayalım sütü temizlensin diye.
  9. Ben 7 suyla yıkadım en son suyun yıkarken berrak bi su olması lazım değilse tekrar tekrar yıkayalım.
  10. Tereyağımızı yıkadıktan sonra elimizle top yapıp iyice avucunuzun için de sıkın kalan suyu da aksın.
  11. Daha sonra ister tuzlu ister tuzsuz yapın tereyağımızı buzdolabı poşetine alıp dolapta dinlendirmeye bırakalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder