Hazırlara Taş Çıkartan El Yapımı Tereyağı (Leziz Mi Leziz) Tarifi İçin Malzemeler
- Toplanmış yoğurt kaymağı
- Soğuk su
- Tuz
Hazırlara Taş Çıkartan El Yapımı Tereyağı (Leziz Mi Leziz) Tarifi Yapılışı
- İlk olarak topladığımız ve buzlukta muhafaza ettiğimiz kaymaklarımızı yapmadan bir gün önce buzluktan çıkaralım.
- Ben orta boy saklama kabını doldurmuştum 3 seferde bitirdim.
- Bidonumuza ilk olarak kaymaktan birazını alalım ve üzerine soğuk su ilave edelim ama ağzına kadar doldurmayın ki çalkalayabilesiniz😉😉.
- Daha sonra 1, 30 saat bidonu çalkalayın ilk başta köpük köpük olur daha sonra yağ toplamaya başlar.
- Toplanmış yağımızı bi süzgeçten geçirelim yağı ve suyu dolaba alalım tereyağ suyumuzu dökmeyelim .
- Dolapta soğusun.
- Diğer kaymaklarımızı ekleyip tekrar yapalım kaymaklarımız bitene kadar.
- Bütün kaymaklarımız bittikten sonra bir kabın içerisine hepsini alalım ve soğuk suyla yıkayalım sütü temizlensin diye.
- Ben 7 suyla yıkadım en son suyun yıkarken berrak bi su olması lazım değilse tekrar tekrar yıkayalım.
- Tereyağımızı yıkadıktan sonra elimizle top yapıp iyice avucunuzun için de sıkın kalan suyu da aksın.
- Daha sonra ister tuzlu ister tuzsuz yapın tereyağımızı buzdolabı poşetine alıp dolapta dinlendirmeye bırakalım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder