Hünkar Beğendi Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram kuşbaşı
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 2 adet sivri biber
- 2 diş sarımsak
- 2 adet olgun domates
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
- Pul biber
Beğendisi için;
- 4 adet orta boy patlıcan
- 1,5 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz, karabiber
- 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Hünkar Beğendi Tarifi Yapılışı
- Kuşbaşımızı tenceremizde suyunu çekene kadar pişirelim.
- Dağılmamasına dikkat edelim. Doğramış olduğumuz soğan, biber, sarımsakları, domatesi ekleyelim.
- Biber salçasını ekleyerek biraz su ilave edelim 5-10 dk kaynadıktan sonra altını kapatalım.
- Patlıcanlarımızı ocakta közleyelim. Küp küp doğranıp beğendimizi hazırlamaya başlayalım.
- Küçük bir tava içine tereyağı ve unu kavuralım.
- Patlıcanları ekleyip üzerine sütümüzü ekleyelim.
- Tuz karabiberi ve son olarak kaşar peyniri ilave edip kontrollü olarak karıştıralım.
- Servis tabağımıza beğendiyi üzerine hazırlamış olduğumuz kuşbaşılı harcımızı koyalım herkese afiyet olsun 💫🍀.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder