6 Aralık 2020 Pazar

Hünkar Beğendi Tarifi

 

Hünkar Beğendi Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram kuşbaşı
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 2 adet sivri biber
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet olgun domates
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Pul biber

Beğendisi için;

  • 4 adet orta boy patlıcan
  • 1,5 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz, karabiber
  • 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Hünkar Beğendi Tarifi Yapılışı

  1. Kuşbaşımızı tenceremizde suyunu çekene kadar pişirelim.
  2. Dağılmamasına dikkat edelim. Doğramış olduğumuz soğan, biber, sarımsakları, domatesi ekleyelim.
  3. Biber salçasını ekleyerek biraz su ilave edelim 5-10 dk kaynadıktan sonra altını kapatalım.
  4. Patlıcanlarımızı ocakta közleyelim. Küp küp doğranıp beğendimizi hazırlamaya başlayalım.
  5. Küçük bir tava içine tereyağı ve unu kavuralım.
  6. Patlıcanları ekleyip üzerine sütümüzü ekleyelim.
  7. Tuz karabiberi ve son olarak kaşar peyniri ilave edip kontrollü olarak karıştıralım.
  8. Servis tabağımıza beğendiyi üzerine hazırlamış olduğumuz kuşbaşılı harcımızı koyalım herkese afiyet olsun 💫🍀.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder