İçli Kete Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı su
- 2 su bardağı süt
- 2 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kuru maya
- Aldığı kadar un
İç malzemesi;
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 10 yemek kaşığı un
İçli Kete Tarifi Yapılışı
- İlk önce sıvı malzemeleri karıştıralım sonra da unu ekleyip yoğuralım .
- Yumuşak hamur elde edene kadar un ekleyip yoğurduktan sonra 10 -15 dakika dinlenmeye bırakalım .
- Hamurumuz dinlenirken biz de içini hazırlayalım tavamıza tereyağını sıvı yağını alalım ve eritelim
- Sonrada azar azar unu da ekleyip çok hafif kavuralım.
- Ketemizin içi unun kokusu gittikten sonra ocakta alalım.
- Hamurumuzdan mandalina büyüklüğünde koparalım.
- Unlayalım açalım ve 1 yemek kaşığı tereyağı dökelim .
- İç harcımızdan döküp gül şekli verip tepsi ye dizelim .
- Üzerine yumurta sarısı sürüp 200 derecelik fırında kızartalım
Şimdiden yapacaklara afiyet olsun :-)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder