8 Aralık 2020 Salı

İçli Kete Tarifi

 

İçli Kete Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı su
  • 2 su bardağı süt
  • 2 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kuru maya
  • Aldığı kadar un

İç malzemesi;

  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 10 yemek kaşığı un

İçli Kete Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce sıvı malzemeleri karıştıralım sonra da unu ekleyip yoğuralım .
  2. Yumuşak hamur elde edene kadar un ekleyip yoğurduktan sonra 10 -15 dakika dinlenmeye bırakalım .
  3. Hamurumuz dinlenirken biz de içini hazırlayalım tavamıza tereyağını sıvı yağını alalım ve eritelim
  4. Sonrada azar azar unu da ekleyip çok hafif kavuralım.
  5. Ketemizin içi unun kokusu gittikten sonra ocakta alalım.
  6. Hamurumuzdan mandalina büyüklüğünde koparalım.
  7. Unlayalım açalım ve 1 yemek kaşığı tereyağı dökelim .
  8. İç harcımızdan döküp gül şekli verip tepsi ye dizelim .
  9. Üzerine yumurta sarısı sürüp 200 derecelik fırında kızartalım

Şimdiden yapacaklara afiyet olsun :-)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder