Bamya Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
- 1 çorba kasesi bamya (tepeli)
- 1 avuç kuşbaşı et
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 adet domates
- 1 kaşık salça
- 1 kaşık tereyağ
- Zeytin yağı
Bamya Yemeği Tarifi Yapılışı
- Soğanlar minik minik doğranır zeytin yağı eklediğimiz tavada biraz kavrulur.
- Et eklenir rengi dönene kadar kavrulur.
- Daha sonra domates ve salça da eklenir 3-5dk kavrulur.
- Sarımsaklar ve tereyağı eklenir.
- Ardından bamyayı koyup bir kere karıştırdıktan sonra göz kararı su eklenir.
- Kaynadıktan sonra kısık ateşte etler yumuşayıncaya kadar pişirilir.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder