8 Aralık 2020 Salı

Bamya Yemeği Tarifi

 

Bamya Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çorba kasesi bamya (tepeli)
  • 1 avuç kuşbaşı et
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet domates
  • 1 kaşık salça
  • 1 kaşık tereyağ
  • Zeytin yağı

Bamya Yemeği Tarifi Yapılışı

  1. Soğanlar minik minik doğranır zeytin yağı eklediğimiz tavada biraz kavrulur.
  2. Et eklenir rengi dönene kadar kavrulur.
  3. Daha sonra domates ve salça da eklenir 3-5dk kavrulur.
  4. Sarımsaklar ve tereyağı eklenir.
  5. Ardından bamyayı koyup bir kere karıştırdıktan sonra göz kararı su eklenir.
  6. Kaynadıktan sonra kısık ateşte etler yumuşayıncaya kadar pişirilir.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder