6 Aralık 2020 Pazar

İçli Köfte Tarifi

 

İçli Köfte Tarifi İçin Malzemeler

Kıyma harcı için;

  • 500 gram kıyma
  • 3 tane soğan
  • 7-8 diş sarımsak
  • Yarım demet maydanoz

Hamuru için;

  • 3 su bardağı köftelik bulgur
  • 2 yemek kaşığı dolusu irmik
  • 1 yumurta (yumurta küçük ise 2 tane kıra bilirsiniz)
  • 1.5 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 3 tane soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 3 su bardağı su (kaynamaya yakın olsun ama eli yakmasın belki 1 su br kadar daha ekleye biliriz)

İçli Köfte Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak kıyma içini hazırlayalım. Kıymamızı biraz kavurduktan sonra soğanlarımızı ve sarımsaklarımızı da ekliyoruz.
  2. Kıyma harcımız soğuduktan sonra yarım demet maydanozu da içine doğraya biliriz.
  3. Geniş bir yoğurma kabına ilk önce bulguru üzerine irmiği ve tuzu katıp kısır ıslar gibi ıslıyoruz.
  4. 15 dk kadar dinlendiriyoruz daha sonra üzerine yumurta baharatlar soğanı( soğanları rondodan çok geçirin su gibi olsunlar.
  5. Suyunu sıkıp bulguru ıslatmak içinde kullana bilirsiniz)ve salçayı ekleyip elinize az su dökerek beş dakika kadar daha yoğurun.
  6. Ardından un ekleyin ve yoğurmaya başlayın elinize az az ve ara ara su dökerek.
  7. Bulgur kıvama gelene kadar su ekleyin ve yoğurun.
  8. Üzerine bir poşet geçirin kurumaması için ve hamuru dinlendirmeye bırakın.
  9. Biraz geçtikten sonra biraz daha yoğurun yaklaşık 2 saat bu işlemi yapın dinlene dinlene.
  10. Yoğurma işlemi bittikten sonra ceviz büyüklüğünde hamur alın elinize ve şekillendirmeye başlayın elinizi sürekli ıslata ıslata yapın bu işlemi ıslatmazsanız hamurunuz şekillenmez ve kızarttığınız zaman yırtıla bilir.
  11. İçine oyuk açtığınız hamurunuza kıyma karışımından bir yemek kaşığı koyun ve ucunu kapatın elinizi ıslayarak şekillendirmeye devam edin.
  12. Bu işlemi yaparken hazırladığınız içli köftelerin kurumamasına özen gösterin.
  13. Şekilleri hazırladıktan sonra kızgın yağda 2 dakika ön arka kızartın.
  14. Kızartma işlemi bittikten sonra servis edebilirsiniz.
  15. Ben üzerine salça ve yoğurt gezdiriyorum.

Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun. ♨️

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder