6 Aralık 2020 Pazar

Karışık Kap Kek(Cupcake) Tarifi

 

Karışık Kap Kek(Cupcake) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1,5 su bardağı  toz şeker
  • 1 su bardağı  süt
  • 1 su bardağı  sıvı yağ
  • 1,5 paket kabartma tozu
  • 2 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1 çay bardağı damla çikolata
  • 1 çay bardağı ceviz
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 havuç biraz isteğe bağlı muskat
  • 2-3 su bardağı un

Karışık Kap Kek(Cupcake) Tarifi Yapılışı

  1. Derin bir kaba yumurtalar ve şeker alınır 5 dk devir artırarak mikserle krema kıvamına gelene kadar çırpılır .
  2. Daha sonra üzerine sırasıyla süt, yağ ve unun bir kısmıyla kabartma tozu ve vanilya karışımın üzerine elenir unu kontrol ederek ekleyelim.
  3. Kek hamuru hazır olunca 3’e bölünür bir kısmına kakaoyu bir diğerine damla çikolataları bir diğerine cevizi, havucu, tarçını birazda muskat rendeliyoruz .
  4. Ve kek hamurlarını kalıplara boşaltıyoruz 170 derecede 35-40 dakika pişiriyoruz.
  5. Bu şekilde evde farklı zevklere göre kek yanmanın keyifli ve kolay bir yolu daha şimdiden

Deneyenlere afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder