İrmik Helvası Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı irmik 1 çay bardağı ceviz
- 100gr tereyağı
- 2 çorba kaşığı sıvı yağ
Şerbeti için;
- 2 su bardağı su yarım su bardağı süt
- 2 su bardağından bir parmak eksik şeker
İrmik Helvası Tarifi Yapılışı
- Şerbeti için su ve şekeri tencereye alınır.
- Kaynadıktan sonra ateşten alınır.
- Tavaya yağları ekledim kırmış olduğum cevizleri kırıp yağın içine ekledim biraz kavurduktan sonra irmiği ekledim rengini değiştirene kadar kavurdum.
- Önce süt ,daha sonra şerbeti irmiğin üzerine ekledim.
- Biraz karıştırdıktan sonra kapağını kapattım şerbetini çekene kadar kapağını açmadım.
- Şerbetini çekince ateşten aldım demlenmeye bıraktım 15 dakika sonra servise hazır.
Bu helvaya tarçın çok yakışır.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder