3 Aralık 2020 Perşembe

İrmik Helvası Tarifi

 

İrmik Helvası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı irmik 1 çay bardağı ceviz
  • 100gr tereyağı
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ

Şerbeti için;

  • 2 su bardağı su yarım su bardağı süt
  • 2 su bardağından bir parmak eksik şeker

İrmik Helvası Tarifi Yapılışı

  1. Şerbeti için su ve şekeri tencereye alınır.
  2. Kaynadıktan sonra ateşten alınır.
  3. Tavaya yağları ekledim kırmış olduğum cevizleri kırıp yağın içine ekledim biraz kavurduktan sonra irmiği ekledim rengini değiştirene kadar kavurdum.
  4. Önce süt ,daha sonra şerbeti irmiğin üzerine ekledim.
  5. Biraz karıştırdıktan sonra kapağını kapattım şerbetini çekene kadar kapağını açmadım.
  6. Şerbetini çekince ateşten aldım demlenmeye bıraktım 15 dakika sonra servise hazır.

Bu helvaya tarçın çok yakışır.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder