3 Aralık 2020 Perşembe

Kıtır Ekmek Tarifi

 

Kıtır Ekmek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 tane bayat ekmek
  • Tereyağ
  • İsteğe göre kekik, nane, pul biber (ben koymadım)

Kıtır Ekmek Tarifi Yapılışı

  1. Bayat ekmekleri küçük parçalara bölelim.
  2. Tepsiye konulup fırına verelim. Kıtır kıtır olana kadar kızartalım.
  3. Ben bayat ekmekleri bu şekilde hazırlayıp saklıyorum.
  4. Sonra da kullanacağım zaman tavaya tereyağı koyup eritiyorum. Yağının çok fazla olmaması gerekiyor. 1 su bardağı ekmeğe 1 yemek kaşığı tereyağ yeterli.
  5. Kullanacağım miktarda kıtır ekmekleri yağda çeviriyorum.
  6. İsteğe göre baharatla tatlandırabiliyoruz.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder