6 Aralık 2020 Pazar

Kapuska Tarifi

 

Kapuska Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gram kıyma
  • 1 büyük soğan
  • 1 iri domates
  • 3 sivri biber
  • Yarım su bardağı kadar sıvı yağı
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 kilo beyaz lahana
  • 1 havuç olmasalar olur
  • 1 tatlı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kadar tuz arzuya gör azaltıp çoğalta bilirsiniz

Kapuska Tarifi Yapılışı

  1. Soğanı doğrayalım yağı ilave edelim az kavrulunca kıymayı ilave edelim.
  2. Biberi domatesi ve salçayı da tuzunu atıp biraz daha kavuralım bu arada doğrayıp yıkadığımız lahanamızı süzgece alalım ve tenceremize ila edelim karıştıralım .
  3. 15 dk kadar kavuralım üzerini az geçecek kadar su ilave edelim.
  4. Kaynar suyumuz bulunsun yemeğin suyu azalırsa çok az ilave ede biliriz.
  5. 35 dk kadar pişirelim tabi lahanadan lahanaya fark ola bilir kontrol edelim
  6. Altını kapatmadan rendelenmiş 1 havucu ilave edelim bir karıştıralım ve altını kapatalım ben vitamin açısından kulandım siz istemezseniz kullanmaya bilirsiniz .

Afiyet osun.

Not; ilerleyen günlerde sizle porsiyonluk lahana dolmadı paylaşacağım ve eminim çok seveceksiniz bir çoğumuz seviyoruz ama sarmak zor geliyor bunu sık sık yapacaksınız 😋😋.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder