Kapuska Tarifi İçin Malzemeler
- 200 gram kıyma
- 1 büyük soğan
- 1 iri domates
- 3 sivri biber
- Yarım su bardağı kadar sıvı yağı
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 kilo beyaz lahana
- 1 havuç olmasalar olur
- 1 tatlı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kadar tuz arzuya gör azaltıp çoğalta bilirsiniz
Kapuska Tarifi Yapılışı
- Soğanı doğrayalım yağı ilave edelim az kavrulunca kıymayı ilave edelim.
- Biberi domatesi ve salçayı da tuzunu atıp biraz daha kavuralım bu arada doğrayıp yıkadığımız lahanamızı süzgece alalım ve tenceremize ila edelim karıştıralım .
- 15 dk kadar kavuralım üzerini az geçecek kadar su ilave edelim.
- Kaynar suyumuz bulunsun yemeğin suyu azalırsa çok az ilave ede biliriz.
- 35 dk kadar pişirelim tabi lahanadan lahanaya fark ola bilir kontrol edelim
- Altını kapatmadan rendelenmiş 1 havucu ilave edelim bir karıştıralım ve altını kapatalım ben vitamin açısından kulandım siz istemezseniz kullanmaya bilirsiniz .
Afiyet osun.
Not; ilerleyen günlerde sizle porsiyonluk lahana dolmadı paylaşacağım ve eminim çok seveceksiniz bir çoğumuz seviyoruz ama sarmak zor geliyor bunu sık sık yapacaksınız 😋😋.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder