8 Aralık 2020 Salı

Karnabahar Nugget Tarifi

 

Karnabahar Nugget Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet küçük karnabahar
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 su bardağı tercih ettiğiniz un
  • 1/2 su bardağı tercih edeceğiniz eriyen peynir
  • Tuz
  • Karabiber

Karnabahar Nugget Nasıl Yapılır?

  • Karnabahar buharda 10 dakika haşlanır, rondoda çekilir ve tülbent yardımıyla suyu süzülür.
  • Soğan rondoda çekilir ve karnabaharlara eklenir.
  • Yumurta, peynir, un, tuz ve karabiber de karnabahar-soğan karışımına eklenerek ele yapışmayan, şekil verilebilecek kıvamda bir hamur elde edilir.
  • Minik dikdörtgen şekli verilip tepsiye dizilir.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 10 dakika pişirilir, arkası çevrilir ve bir 10 dakika daha pişirilir. AFİYET OLSUN!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder