Karnabahar Nugget Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet küçük karnabahar
- 1 adet yumurta
- 1 adet kuru soğan
- 1 su bardağı tercih ettiğiniz un
- 1/2 su bardağı tercih edeceğiniz eriyen peynir
- Tuz
- Karabiber
Karnabahar Nugget Nasıl Yapılır?
- Karnabahar buharda 10 dakika haşlanır, rondoda çekilir ve tülbent yardımıyla suyu süzülür.
- Soğan rondoda çekilir ve karnabaharlara eklenir.
- Yumurta, peynir, un, tuz ve karabiber de karnabahar-soğan karışımına eklenerek ele yapışmayan, şekil verilebilecek kıvamda bir hamur elde edilir.
- Minik dikdörtgen şekli verilip tepsiye dizilir.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 10 dakika pişirilir, arkası çevrilir ve bir 10 dakika daha pişirilir. AFİYET OLSUN!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder