7 Aralık 2020 Pazartesi

Şekerpare Tarifi

 

Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram margarin
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı irmik
  • 2 yumurta (birinin beyazı ayrılacak)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • Aldığı kadar un

Şerbeti için

  • 2.5 su bardağı su
  • 2.5 su bardağı şeker
  • 4 damla limon

Şekerpare Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle şerbetini hazırlayarak başlayalım. Şeker, limon ve suyu ocağa alalım 5 dk kaynatalım ve soğumaya bırakalım.
  2. Daha sonra un hariç bütün malzemeleri karıştıralım ve kontrollü bir şekilde un ekleyelim.
  3. Kurabiye hamuru kıvamına getirelim. Hazırladığımız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar yuvarlayıp tepsiye dizelim.
  4. Üzerine fındık koyup hafif bastıralım.
  5. Önceden ısıttığımız 170°lik fırında 35 40 dk kızarana kadar pişirelim.
  6. Piştikten sonra sıcak kurabiyelerimize soğuk şerbeti döküp 1 saat kadar üstünü kapatıp çekmesini bekleyelim. İsterseniz üzerine yumurta sarısı sürebilirsiniz. Afiyet olsun 😊.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder