Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gram margarin
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı irmik
- 2 yumurta (birinin beyazı ayrılacak)
- 1 paket kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- Aldığı kadar un
Şerbeti için
- 2.5 su bardağı su
- 2.5 su bardağı şeker
- 4 damla limon
Şekerpare Tarifi Yapılışı
- Öncelikle şerbetini hazırlayarak başlayalım. Şeker, limon ve suyu ocağa alalım 5 dk kaynatalım ve soğumaya bırakalım.
- Daha sonra un hariç bütün malzemeleri karıştıralım ve kontrollü bir şekilde un ekleyelim.
- Kurabiye hamuru kıvamına getirelim. Hazırladığımız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar yuvarlayıp tepsiye dizelim.
- Üzerine fındık koyup hafif bastıralım.
- Önceden ısıttığımız 170°lik fırında 35 40 dk kızarana kadar pişirelim.
- Piştikten sonra sıcak kurabiyelerimize soğuk şerbeti döküp 1 saat kadar üstünü kapatıp çekmesini bekleyelim. İsterseniz üzerine yumurta sarısı sürebilirsiniz. Afiyet olsun 😊.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder