Karışık Kuru Dolma Tarifi İçin Malzemeler
- 4-5 adet kuru dolmalık patlıcan
- 7-8 adet kuru dolmalık biber
- 10-15 adet bağ yaprağı
İç harcı:
- 1,5 su bardağı pirinç
- 2 orta boy soğan
- 1-2 dal taze soğan
- Yarım demet dere otu
- 1/4 (çeyrek) demet maydanoz
- 1 yemek kaşığı karışık salça
- 1/2 (yarım) su bardağı domates püresi (1 domates)
- 1 su bardağı zeytinyağ
- 1 tatlı kaşığı sumak
- 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 tatlı kaşığı tuz
Karışık Kuru Dolma Tarifi Yapılışı
- Kuru dolmalıklarımızı bir kaba alıp üzerine kaynar su boşaltıp yumuşamaya bırakıyoruz.
- İç harcımız için pirinci yıkayıp kaseye alıyoruz.
- Kuru soğanı rendeleyip ekleyelim.
- Taze soğan ve diğer yeşillikleri minik minik doğrayıp ekleyelim.
- 1/2 su bardağı zeytin yağ, salça, nar ekşisi, domates püresi, 1 tatlı kaşığı tuzu ve diğer baharatları da ekleyip iç harcımızı güzelce karıştıralım.
- Bağ yaprağınız buzlukta çiğ ise hafif haşlayalım salamura ise kaynar suda bekletmeniz yeterli olacaktır.
- Yumuşayan kuru dolmalık ve yaprakları güzelce süzelim.
- Sırayla dolmalıkları dolduralım.
- Çelik tenceremize yerleştirmeden önce kalan yarım bardak yağdan 1 kaşık tencereye gezdirelim ve yerleştirelim.
- Son olarak yaklaşık 3 su bardağı su kalan yarım bardak zeytinyağ ve 1 tatlı kaşığı tuzu da koyup kapta karıştıralım.
- Tencereye dizdiğimiz dolmalarımızın üzerine gezdirip kahve ocağında kısık ateşte 40 dk pişmeye bırakalım.
- Pişirme esnasında bozulup açılmamaları için.
- Tencereye uyumlu porselen tabak ile kapatıp pişirdim sizde tercih edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder