8 Aralık 2020 Salı

Karışık Kuru Dolma Tarifi

 

Karışık Kuru Dolma Tarifi İçin Malzemeler

  • 4-5 adet kuru dolmalık patlıcan
  • 7-8 adet kuru dolmalık biber
  • 10-15 adet bağ yaprağı

İç harcı:

  • 1,5 su bardağı pirinç
  • 2 orta boy soğan
  • 1-2 dal taze soğan
  • Yarım demet dere otu
  • 1/4 (çeyrek) demet maydanoz
  • 1 yemek kaşığı karışık salça
  • 1/2 (yarım) su bardağı domates püresi (1 domates)
  • 1 su bardağı zeytinyağ
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 tatlı kaşığı tuz

Karışık Kuru Dolma Tarifi Yapılışı

  1. Kuru dolmalıklarımızı bir kaba alıp üzerine kaynar su boşaltıp yumuşamaya bırakıyoruz.
  2. İç harcımız için pirinci yıkayıp kaseye alıyoruz.
  3. Kuru soğanı rendeleyip ekleyelim.
  4. Taze soğan ve diğer yeşillikleri minik minik doğrayıp ekleyelim.
  5. 1/2 su bardağı zeytin yağ, salça, nar ekşisi, domates püresi, 1 tatlı kaşığı tuzu ve diğer baharatları da ekleyip iç harcımızı güzelce karıştıralım.
  6. Bağ yaprağınız buzlukta çiğ ise hafif haşlayalım salamura ise kaynar suda bekletmeniz yeterli olacaktır.
  7. Yumuşayan kuru dolmalık ve yaprakları güzelce süzelim.
  8. Sırayla dolmalıkları dolduralım.
  9. Çelik tenceremize yerleştirmeden önce kalan yarım bardak yağdan 1 kaşık tencereye gezdirelim ve yerleştirelim.
  10. Son olarak yaklaşık 3 su bardağı su kalan yarım bardak zeytinyağ ve 1 tatlı kaşığı tuzu da koyup kapta karıştıralım.
  11. Tencereye dizdiğimiz dolmalarımızın üzerine gezdirip kahve ocağında kısık ateşte 40 dk pişmeye bırakalım.
  12. Pişirme esnasında bozulup açılmamaları için.
  13. Tencereye uyumlu porselen tabak ile kapatıp pişirdim sizde tercih edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder