Ispanaklı Lokmalık Enfes İçli Köftelerim Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 2 su bardağı içli köftelik bulgur
- 300gr ıspanak
- 3 kaşık irmik
- 1 yumurta tuz
- Su
İçi için;
- 200 gram az yağlı kıyma bir buçuk çorba kaşığı tereyeğı
- 2 orta boy kuru soğan
- 2 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı beştürlü
- Haşlamış olduğumuz ıspanaktan bir çorba kaşığı ıspanak
Kızartmak için ;
- Galeta
- 1 yumurta
- Yeteri kadar sıvı yağ
Ispanaklı Lokmalık Enfes İçli Köftelerim Tarifi Yapılışı
- Öncelikle ıspanakları sirkeye basıp iyice yıkıyoruz ıspanakları saplarından ayırıp bir tencereye koyup üzerine bir çay bardağı su koyup azıcık yumuşayıncaya kadar kaynattım.
- Daha sonra ıspanağı robbotan çektim püre haline getirdim.
- Bir karıştırma kabına köfteliği koydum bu püreden bir kaşık içi için ayırdım.
- Diğer gerisini içli köftelik bulguruna ekledim bir bardak musluk suyu daha ekledim.
- Yumurta ve tuz ekledim 20 dakika şişmesi için üstü kapalı bir şekilde bir kenara aldım.
- Diğer yandan bir tavaya tereyağı ateşe aldım yağ eriyince kıymamı ekledim.
- Kavrulana kadar pişirdim daha sonra soğan baharatlar ve ayırmış olduğum ıspanak püresini ekledim soğuması için ateşten aldım.
- Köftelik hamurumuzu yoğuruyoruz.
- Kıvam alınca artık köftelerimizi yapmaya başlayalım bende bu ölçüyle 35 tane köfte çıktı.
- Bir tavaya yeteri kadar yağ koyup köftelerimizi önce yumurta sonra galetaya bulayıp kızartıyoruz.
- İsteğe bağlı haşlanır.
- Ben yarısını haşladım çok lezzetli oluyor.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder