Kaşar Kroket Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 250 gram kaşar peyniri
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı galeta unu
Kızartmak için:
- 1/2 su bardağı sıvıyağ
Kaşar Kroket Nasıl Yapılır?
- Üç adet kase çıkartın. Bir kaseye yumurtaları, diğerine unu, sonuncuya ise galeta unu dökün.
- Yumurtaları kaşık yardımıyla çırpın. Kaşar peynirini uzunlamasına doğru kesin.
- Kaşar peynirini önce yumurtaya, sonra una batırın.
- Ardından tekrar yumurtaya ve galeta ununa batırarak bir tabağın içine yerleştirin.
- Üzerini streç film ile örterek buzdolabında dinlendirin.
- Tavaya sıvıyağ ekleyerek kızdırın. Dinlenen peynirleri arkalı önlü olacak şekilde kızartın.
- Kızarttığınız kaşar kroketleri, ev yapımı ketçap ile birlikte servis edebilirsiniz.
Kaşar Kroket Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
- Tarifte kullanacağınız kaşarların soğuk olmasına özen gösterin.
- Boyutlarını istediğiniz gibi doğrayabilirsiniz.
- Kaşar kroketleri kızarttıktan sonra mutlaka kağıt havluda bekletin. Bu sayede fazla yağını süzebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder