2 Aralık 2020 Çarşamba

Kayseri Yağlaması Tarifi

 

Kayseri Yağlaması Tarifi İçin Malzemeler

İç harcı için;

  • 500 gram kıyma
  • 2 adet kuru soğan
  • 4 adet sivri biber
  • 3 adet domates
  • 1 kahve fincanına yakın sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay bardağı su
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Tuz

Hamuru için;

  • 2 bardak ılık su
  • 5 bardak un
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı kurumaya
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri için;

  • 2 diş sarımsak
  • 5 kaşık yoğurt
  • Bir fiske tuz

Kayseri Yağlaması Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak hamurumuzu önce sıvılardan başlayarak yoğuralım kenara alalım dinlensin. 30 dakika kadar.
  2. Hamuru bezeleyelim.11 beze çıkıyor 😊.
  3. Diğer yanda kıymamızı tavaya alalım üzerine az su gezdirelim suyunu çekene kadar pişirelim.
  4. Diğer taraftan kuru soğan sarımsak sivri biber ve domatesleri rondadan geçirelim.
  5. Kıymamıza ekleyelim sıvı yağ ve tereyağını bu aşamada ekleyebilirsiniz sonra salçaları ve baharatları zevkinize göre ekleyebilirsiniz.
  6. 1 çay bardağı su ilave edelim 5 dakika pişirelim.
  7. Sonra hamurumuzu servis tabağı büyüklüğünde açalım arkalı önlü yağsız tavada pişirelim .
  8. Servis tabağına alıp kıymalı harçtan üzerine eşit miktarda ekleyin.
  9. Hamur ve kıymalı harç bitene kadar devam edin en son sarmısaklı yoğurt ile servis edin.

Afiyet olsun 😊.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder