Kayseri Yağlaması Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım kilo kıyma
- 2 orta boy soğan
- 3 sivri biber
- 2 orta boy domates
- 1 çay bardağı su
- 1 yemek kaşığı salça
- Pulbiber, karabiber, tuz
- Maydanoz
- Sıvı yağ
Hamuru için
- 3 su bardağı un
- 1 su bardağı kadar su
- 1 paket kuru maya
- Tuz.
Üzeri için
- 1 kase yoğurt
- 1 diş sarımsak
Kayseri Yağlaması Tarifi Yapılışı
- Öncelikle hamuru yoğurun mayalanması için üzerini örtün 1saat kadar bekletin.
- Bir tavaya sıvı yağ ekleyin kıymayı kavurun. Suyunu çekene kadar doğramış olduğunuz soğanları ve biberleri ekleyin.
- Kavrulduktan sonra salça, tuz ve baharatları ekleyip karıştırın son olarak domates ve suyu ekleyip kapağını kapatın kısık ateşte 10 dk pişirin ocağın altını kapatın.
- Mayalanmış hamuru küçük bezelere ayırın merdane yardımı ile bir tabak büyüklüğünde açın yağsız tavada arkalı önlü pişirin.
- Lavaşlar hazır olduktan sonra hazırladığınız harcı lavasa bir kaşık yardımı ile dağıtın.
- Üst üste koyun eşit parçalara dilimleyip ince doğranmış maydanozu üzerine serpin.
- Son olarak sarımsaklı yoğurdu üzerine döküp servise hazır afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder