10 Aralık 2020 Perşembe

Kayseri Yağlaması Tarifi

 

Kayseri Yağlaması Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo kıyma
  • 2 orta boy soğan
  • 3 sivri biber
  • 2 orta boy domates
  • 1 çay bardağı su
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Pulbiber, karabiber, tuz
  • Maydanoz
  • Sıvı yağ

Hamuru için

  • 3 su bardağı un
  • 1 su bardağı kadar su
  • 1 paket kuru maya
  • Tuz.

Üzeri için

  • 1 kase yoğurt
  • 1 diş sarımsak

Kayseri Yağlaması Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle hamuru yoğurun mayalanması için üzerini örtün 1saat kadar bekletin.
  2. Bir tavaya sıvı yağ ekleyin kıymayı kavurun. Suyunu çekene kadar doğramış olduğunuz soğanları ve biberleri ekleyin.
  3. Kavrulduktan sonra salça, tuz ve baharatları ekleyip karıştırın son olarak domates ve suyu ekleyip kapağını kapatın kısık ateşte 10 dk pişirin ocağın altını kapatın.
  4. Mayalanmış hamuru küçük bezelere ayırın merdane yardımı ile bir tabak büyüklüğünde açın yağsız tavada arkalı önlü pişirin.
  5. Lavaşlar hazır olduktan sonra hazırladığınız harcı lavasa bir kaşık yardımı ile dağıtın.
  6. Üst üste koyun eşit parçalara dilimleyip ince doğranmış maydanozu üzerine serpin.
  7. Son olarak sarımsaklı yoğurdu üzerine döküp servise hazır afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder