2 Aralık 2020 Çarşamba

Kazandibi Tarifi

 

Kazandibi Tarifi İçin Malzemeler

Malzemeler

  • 4 su bardağı süt
  • 1.5 su bardağı tozşeker
  • 2 çorba  kaşığı mısır nişastası
  • 2 çorba kaşığı buğday nişastası
  • 2 çorba kaşığı pirinç unu
  • 1 paket vanilya
  • 15 gr margarin
  • 1 çay bardağı file badem

Tepsi için

  • 15 gr margarin
  • 3 çorba kaşığı tozşeker

Kazandibi Nasıl Yapılır?

  • Mısır ve buğday nişastaları, pirinç unu ve vanilyayı bir kapta harmanlayın. 1.5 su bardağı süt ekleyip çırpma teli ile karıştırın.
  • Kalan süt ve tozşekeri tencereye alın. Kısık ateşte karıştırarak ısıtın. Pirinç unlu karışımı azar azar ekleyin.
  • Muhallebi kıvamını alınca  1 kaşık margarin ve file bademi ilave edin. İyice karıştırıp ocaktan alın.
  • Yuvarlak bir tepsiyi 1 kaşık margarinle yağlayıp 3 kaşık şekeri tepsinin dibini kaplayacak şekilde serpiştirin.
  • Hazırladığınız muhallebiyi tepsiye dökün. Tepsiyi sık sık çevirerek  orta ateşte  15 dakika pişirin. Soğuyunca servis tabağına ters çevirip kare  şeklinde dilimleyin. Servis yapın. Afiyet olsun.

Gerçek Kazandibinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Muhallebi kıvamını tutturabilmek için, katı malzemeleri elekten geçirin.
  • Kıvamı koyu olursa tekrar ocağa alın ve azar azar süt ekleyin. Kıvamı sıvı olduğunda ise nişasta ve un ilave edin.
  • Karıştırma işlemini yarım bırakmayın ve mutlaka tahta kaşık kullanın.
  • Muhallebiyi hazırladıktan sonra kenarda ılıması için bekletin
  • Karamelize işlemi için esmer şeker kullanabilirsiniz. Şekerler yapışkan bir kıvama geldiğinde, üst kısmına muhallebi dökebilirsiniz.

1 Porsiyon Kazandibi Kaç Kaloridir?

Kazandibinin bir porsiyonu, yaklaşık 130 kaloridir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder