Kazandibi Tarifi İçin Malzemeler
Malzemeler
- 4 su bardağı süt
- 1.5 su bardağı tozşeker
- 2 çorba kaşığı mısır nişastası
- 2 çorba kaşığı buğday nişastası
- 2 çorba kaşığı pirinç unu
- 1 paket vanilya
- 15 gr margarin
- 1 çay bardağı file badem
Tepsi için
- 15 gr margarin
- 3 çorba kaşığı tozşeker
Kazandibi Nasıl Yapılır?
- Mısır ve buğday nişastaları, pirinç unu ve vanilyayı bir kapta harmanlayın. 1.5 su bardağı süt ekleyip çırpma teli ile karıştırın.
- Kalan süt ve tozşekeri tencereye alın. Kısık ateşte karıştırarak ısıtın. Pirinç unlu karışımı azar azar ekleyin.
- Muhallebi kıvamını alınca 1 kaşık margarin ve file bademi ilave edin. İyice karıştırıp ocaktan alın.
- Yuvarlak bir tepsiyi 1 kaşık margarinle yağlayıp 3 kaşık şekeri tepsinin dibini kaplayacak şekilde serpiştirin.
- Hazırladığınız muhallebiyi tepsiye dökün. Tepsiyi sık sık çevirerek orta ateşte 15 dakika pişirin. Soğuyunca servis tabağına ters çevirip kare şeklinde dilimleyin. Servis yapın. Afiyet olsun.
Gerçek Kazandibinin Püf Noktaları Nelerdir?
- Muhallebi kıvamını tutturabilmek için, katı malzemeleri elekten geçirin.
- Kıvamı koyu olursa tekrar ocağa alın ve azar azar süt ekleyin. Kıvamı sıvı olduğunda ise nişasta ve un ilave edin.
- Karıştırma işlemini yarım bırakmayın ve mutlaka tahta kaşık kullanın.
- Muhallebiyi hazırladıktan sonra kenarda ılıması için bekletin
- Karamelize işlemi için esmer şeker kullanabilirsiniz. Şekerler yapışkan bir kıvama geldiğinde, üst kısmına muhallebi dökebilirsiniz.
1 Porsiyon Kazandibi Kaç Kaloridir?
Kazandibinin bir porsiyonu, yaklaşık 130 kaloridir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder