5 Aralık 2020 Cumartesi

Kendini Zebra Sanan Islak Kek Tarifi

 

Kendini Zebra Sanan Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 buçuk su bardağı şeker
  • Yarım su bardağından biraz fazla sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 1 su bardağı ılık su (en son koyulacak)

Sosu için;

  • 1 su bardağı su
  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 5 yemek kaşığı kakao

Üzerine;

  • Pasta kreması veya krem santi ne isterseniz hazırlayıp sürebilirsiniz
  • Ben çikolata rendesi ile süsledim 🤗

Kendini Zebra Sanan Islak Kek Tarifi Yapılışı

  1. Her zaman olduğu gibi yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpalım.
  2. Sonra mikseri kullanmıyorum. Tel çırpıcı ile malzemeleri sırası ile ekliyorum.
  3. Unu kabartma tozu ve vanilini iyice yedirdikten sonra en son su ilave edip karıştırın. 🤗
  4. Un kontrolü yapıp katı ise ılık su, cıvık ise biraz daha un koyabiliriz.
  5. Yağlanmış dikdörtgen borcama dökelim.
  6. 180 derece fırında 30 _35dk pişirelim fırından fırına değişebilir fırınınıza göre ayarlayalım.
  7. Gelelim sosuna; Bütün malzemeleri tencereye alıp, karıştıralım ocağa alıp kaynatmadan şekeri eriyene kadar karıştırıp altını kapatalım.
  8. Kek soğuyunca bıçak ile keke delikler açıyorum.
  9. Kek de sosta soğuk olacak şeklde sosu dökelim.
  10. Üzerine krem şanti veya pasta kreması ne isterseniz hazırlayıp sürelim.
  11. Yaş pasta tadında pastamızı dolapta 1 -2 saat bekletip dilimleyip servis yapabiliriz. 🤗 afiyet olsun 🙋🏻‍♀️.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder