Kendini Zebra Sanan Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1 buçuk su bardağı şeker
- Yarım su bardağından biraz fazla sıvı yağ
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 1 su bardağı ılık su (en son koyulacak)
Sosu için;
- 1 su bardağı su
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- 5 yemek kaşığı kakao
Üzerine;
- Pasta kreması veya krem santi ne isterseniz hazırlayıp sürebilirsiniz
- Ben çikolata rendesi ile süsledim 🤗
Kendini Zebra Sanan Islak Kek Tarifi Yapılışı
- Her zaman olduğu gibi yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpalım.
- Sonra mikseri kullanmıyorum. Tel çırpıcı ile malzemeleri sırası ile ekliyorum.
- Unu kabartma tozu ve vanilini iyice yedirdikten sonra en son su ilave edip karıştırın. 🤗
- Un kontrolü yapıp katı ise ılık su, cıvık ise biraz daha un koyabiliriz.
- Yağlanmış dikdörtgen borcama dökelim.
- 180 derece fırında 30 _35dk pişirelim fırından fırına değişebilir fırınınıza göre ayarlayalım.
- Gelelim sosuna; Bütün malzemeleri tencereye alıp, karıştıralım ocağa alıp kaynatmadan şekeri eriyene kadar karıştırıp altını kapatalım.
- Kek soğuyunca bıçak ile keke delikler açıyorum.
- Kek de sosta soğuk olacak şeklde sosu dökelim.
- Üzerine krem şanti veya pasta kreması ne isterseniz hazırlayıp sürelim.
- Yaş pasta tadında pastamızı dolapta 1 -2 saat bekletip dilimleyip servis yapabiliriz. 🤗 afiyet olsun 🙋🏻♀️.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder