Kolay Hamsi Kızartması Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kilo hamsi
- Yarım su bardağı un
- 1 su bardağı galeta unu
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz
- Kızartmak için sıvı yağ
Kolay Hamsi Kızartması Tarifi Yapılışı
- Hamsiyi ayıklayalım, yıkayıp süzelim. Baharatları, tuzu ekleyip, elimizle harmanlayalım.
- Ayrı bir tabağa unu ve galetayı koyup karıştıralım. Bütün hamsileri hazırladığımız bu un karışımına teker teker bulayalım.
- Yağı bir tencereye alıp ısıtalım, una buladığımız hamsileri iyice kızartalım(denemenizi tavsiye ederim çıtır çıtır muazzam bir tadı var)deneyecek olanlara kolay gelsin. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder