Kruvasan Tarifi İçin Malzemeler
- 1 yemek kaşığı şeker
- 4- 4, 5 su bardağı un
- Hamuru açmak için nişasta
- Hamurun aralarına sürmek için eritilmiş tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 tane oda sıcaklığında yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket yaşmaya(Kuru maya da olur)
- 1 çay bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
Kruvasan Tarifi Yapılışı
- Ilık su, maya ve şekeri bir kase içinde karıştırın.
- Biraz bekleyip sütü, yağı ve yumurtayı ilave edip güzelce karıştırın.
- Karışımın üzerine unu azar azar ekleyerek karıştırın.
- Kıvama gelen hamuru 5-10 dakika daha yoğurup üzerini nemli bezle kapatıp beklemeye alın.
- Dinlenen hamuru 14 eşit parçaya bölün.
- 7 tanesini alıp nişasta serpip açın.
- Her katmana eritilmiş tereyağı sürüp üst üste dizin.
- En üst hamura tereyağı sürmeden üzerini örtüp kenara alın.
- Diğer 7 bezeyi de aynı şekilde hazırlayın.
- İlk hazırladığınız 7 bezeyi tezgaha alın ve kenarlarından ellerinizle çekiştirerek bastırarak açın.
- Sonra hamuru rulo haline getirin.
- Eğer çikolatalı kruvasan isterseniz rulo yapmadan önce arasına 1 tatlı kaşığı nutella koyun öyle rulo yapın.
- Rulo haline gelmiş hamurları yarım saat bir tepside bekletin.
- Yeterince bekledikten sonra hamurların üzerine yumurta sarısı sürüp 200 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.
- Afiyet olsun💫💜.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder