10 Aralık 2020 Perşembe

Kruvasan Tarifi

 

Kruvasan Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 4- 4, 5 su bardağı un
  • Hamuru açmak için nişasta
  • Hamurun aralarına sürmek için eritilmiş tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tane oda sıcaklığında yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket yaşmaya(Kuru maya da olur)
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt

Kruvasan Tarifi Yapılışı

  1. Ilık su, maya ve şekeri bir kase içinde karıştırın.
  2. Biraz bekleyip sütü, yağı ve yumurtayı ilave edip güzelce karıştırın.
  3. Karışımın üzerine unu azar azar ekleyerek karıştırın.
  4. Kıvama gelen hamuru 5-10 dakika daha yoğurup üzerini nemli bezle kapatıp beklemeye alın.
  5. Dinlenen hamuru 14 eşit parçaya bölün.
  6. 7 tanesini alıp nişasta serpip açın.
  7. Her katmana eritilmiş tereyağı sürüp üst üste dizin.
  8. En üst hamura tereyağı sürmeden üzerini örtüp kenara alın.
  9. Diğer 7 bezeyi de aynı şekilde hazırlayın.
  10. İlk hazırladığınız 7 bezeyi tezgaha alın ve kenarlarından ellerinizle çekiştirerek bastırarak açın.
  11. Sonra hamuru rulo haline getirin.
  12. Eğer çikolatalı kruvasan isterseniz rulo yapmadan önce arasına 1 tatlı kaşığı nutella koyun öyle rulo yapın.
  13. Rulo haline gelmiş hamurları yarım saat bir tepside bekletin.
  14. Yeterince bekledikten sonra hamurların üzerine yumurta sarısı sürüp 200 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.
  15. Afiyet olsun💫💜.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder