8 Aralık 2020 Salı

Kremalı Fesleğenli Makarna ( Pesto Soslu ) Tarifi

 

Kremalı Fesleğenli Makarna ( Pesto Soslu )  Tarifi İçin Malzemeler

Makarnayı haşlamak için;

  • Yarım paket tavuk bulyon
  • 1 su bardağı makarna
  • 3 su bardağı su

Fesleğen sos, pesto sos, için;

  • 1 demet fesleğen
  • 1 avuç fıstık
  • 1 su bardağı zeytin yağı
  • 3 diş sarımsak
  • ( 3 yemek kaşığı makarnaya kullanacağız gerisini dolapta saklayabilirsiniz. )

Makarnayı soslamak için;

  • 3 yemek kaşığı krema
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı zeytin yağı
  • 3 yemek kaşığı fesleğen sos

Kremalı Fesleğenli Makarna ( Pesto Soslu ) Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce makarnamızı haşlayalım. Kaynamış olan 3 su bardağı suyu, 1 su bardağı makarnayı ve yarım paket tavuk bulyonumuzu büyük boy tencerede haşlayalım.
  2. Haşladıktan sonra süzdürüp soğumasını bekleyelim. ( tuz ve yağ eklemiyoruz çünkü; bulyon tuzlu ve makarnamızı sonradan soslayacağımız için yağ da eklemiyoruz. ) en önemlisi su ile soğutmuyoruz makarnamızı su ile temas ettirmiyoruz haşladıktan sonra.
  3. Fesleğen sosumuzu yapalım. 1 demet fesleğenimizi, 1 avuç fıstık ( yada güner içi ), 1 su bardağı zeytin yağı, 3 diş sarımsağı robota alıp sıvı olana kadar çekelim.
  4. 3 yemek kaşığı makarnamız için ayıralım. ( gerisini cam kavanozda hava almayacak şekilde dolapta saklayabiliriz. Siz 1 paket makarna kullanacaksanız hepsini de kullanabilirsiniz sosun ).
  5. Baya sabırsızlandık artık makarnamızı soslayıp yiyelim.
  6. 1 yemek kaşığı zeytin yağı ve 2 diş rendelenmiş sarımsağımızı teflon yada granit tava alıp sarımsaklarımızı kavuruyoruz.
  7. Sarımsaklarımız kavrulduktan sonra 3 yemek kaşığı kremamızı ve 3 yemek kaşığı fesleğen sosumuzu ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
  8. Kremamız kaynadıktan sonra haşladığımız makarnayı tavamıza alıp 2 dakika kadar karıştıralım makarna ve sosumuz birbiri ile özdeştikten sonra tavadan alıp yiyebiliriz. Afiyet olsun. :).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder