Havuçlu Kabaklı Meze Tarifi İçin Malzemeler
- 1 orta boy havuç
- 1 orta boy kabak
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı yoğurt
Havuçlu Kabaklı Meze Tarifi Yapılışı
- Havuç ve kabak soyulup ayrı ayrı irice rendelenir.
- Öncelikle kabak ısınmış sıvı yağ ile kavrulmaya başlanır.
- Suyunu salıp çekince içeresine havuç eklenir.
- Sebzeler iyice pişince soğumaya bırakılır.
- Bir kabın içeresine yoğurt, tuz ve rendelenmiş sarımsak iyice karıştırılır.
- İçeresine soğumuş sebzeler ilave edilir ve karıştırılır.
Servis tabağına alınır, afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder