8 Aralık 2020 Salı

Havuçlu Kabaklı Meze Tarifi

 

Havuçlu Kabaklı Meze Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 orta boy havuç
  • 1 orta boy kabak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı yoğurt

Havuçlu Kabaklı Meze Tarifi Yapılışı

  1. Havuç ve kabak soyulup ayrı ayrı irice rendelenir.
  2. Öncelikle kabak ısınmış sıvı yağ ile kavrulmaya başlanır.
  3. Suyunu salıp çekince içeresine havuç eklenir.
  4. Sebzeler iyice pişince soğumaya bırakılır.
  5. Bir kabın içeresine yoğurt, tuz ve rendelenmiş sarımsak iyice karıştırılır.
  6. İçeresine soğumuş sebzeler ilave edilir ve karıştırılır.

Servis tabağına alınır, afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder