Kıymalı Patatesli Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 5 adet yufka
- 200 gram dana kıyma
- 5 adet haşlanmış patates
- 3 adet kuru soğan
- Yarım demet kıyılmış maydanoz
- Tereyağ, zeytinyağı
- Tuz, karabiber, yenibahar, tarçın, pulbiber
Börek sosu için:
- Süt, tereyağı, zeytinyağı, 1 soda
- Üzeri için: yumurta sarısı, susam, çörekotu
Kıymalı Patatesli Börek Tarifi Yapılışı
- İc harcımiz için kıymayı sıvı yağda soğan ile birlikte soteliyoruz. Tuzunu baharatlarını ekliyoruz, en sonda kıyılmış maydanozu serpiyoruz. Haşlanmış rendelenmiş patatesleri de üzerine ekleyip az daha tuz ve karabiber ekleyerek karıştırıp harmanliyoruz. Sos için 1 bardak süte 1 bardak erimiş tereyağı ve zeytinyağı karışımını ve sodayı karıştırıyoruz. Fırın tepsisini yağlayıp ilk 3 yufkayı aralarını soslayarak açıyoruz, orta kısma iç harcımizi güzelce yayıp kalan yufkaları yine aralara sos ekleyerek diziyoruz. Kalan sostan böreğin üst kısmına da yediriyoruz. Dilimlere ayırıyoruz, yumurta sarısı sürüp susam ve çörekotu serptikten sonra (vaktiniz varsa dinlendirin) üzeri nar gibi kızarana dek alt üst pişiriyoruz. Yanına da harika bir yoğurt çorbası ile lezzete lezzet katın 😊 afiyet olsun,
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder