7 Aralık 2020 Pazartesi

Lezzeti Garanti Etimek Tatlısı Tarifi

 

Lezzeti Garanti Etimek Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Alt tabanı için;

  • 12 adet etimek

Şerbeti için;

  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı ılık su

Muhallebisi için;

  • 1 litre süt
  • 6 yemek kaşığı toz şeker
  • 5 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya

Üstü için;

  • 1 paket krem şanti
  • 1 çay bardağı soğuk süt
  • 1 paket vanilya

Lezzeti Garanti Etimek Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle etimekleri dikdörtgen borcama sırasıyla dizelim. (etimek tuzlu veyahut tuzsuz fark etmiyor).
  2. Şerbeti için, toz şekeri sos cezvesine alıyoruz.
  3. Ve ocağın üzerine alıyoruz, karamelize olması için birkaç dakika toz şekerin yanmasını bekliyoruz. (karamelize sos tadını sevmeyenler, su ve şekeri normal şerbet olarak da dökebilirler. ).
  4. Yanan ve kokusu çıkan toz şekere ılık suyu ilave ediyoruz ve kısık ateşte pişirmeye devam ediyoruz. Suyu ilk döktüğümüzde şeker toplanacaktır, endişelenmenize gerek yok. Ocakta ısındıkça topaklanan şeker çözünecektir.
  5. Hazır olan şerbeti ocaktan alalım ve ilk sıcağı çıktıktan sonra, borcama dizdiğimiz etimeklerin üzerine dökelim. Bu, etimeklerimizi yumuşatacaktır.
  6. Muhallebisi için sütü; ununu, nişastasını, şekerini ekleyip biraz karıştırıp ocağın üzerine alalım. Katılaşıp göz göz olunca altını kapatıp, tereyağını ve vanilyayı ekleyip karıştıralım.
  7. Ilımış muhallebiyi, şerbetini çeken etimeklerin üstüne dökelim ve her yerine gelecek şekilde yayalım, muhallebiyi. Birkaç saat buzdolabına alıyoruz.
  8. Bir taraftan usulü üzerine hazırlamış olduğumuz kremşantiyi soğumuş muhallebinin üzerine dökelim ve tepsinin her yerine yayalım.
  9. 2-3 saat buzdolabında dinlenmeye aldıktan sonra tatlımız servise hazırdır. Afiyet olsun. 🥑🌠.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder