Lezzeti Garanti Etimek Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
Alt tabanı için;
- 12 adet etimek
Şerbeti için;
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı ılık su
Muhallebisi için;
- 1 litre süt
- 6 yemek kaşığı toz şeker
- 5 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
Üstü için;
- 1 paket krem şanti
- 1 çay bardağı soğuk süt
- 1 paket vanilya
Lezzeti Garanti Etimek Tatlısı Tarifi Yapılışı
- Öncelikle etimekleri dikdörtgen borcama sırasıyla dizelim. (etimek tuzlu veyahut tuzsuz fark etmiyor).
- Şerbeti için, toz şekeri sos cezvesine alıyoruz.
- Ve ocağın üzerine alıyoruz, karamelize olması için birkaç dakika toz şekerin yanmasını bekliyoruz. (karamelize sos tadını sevmeyenler, su ve şekeri normal şerbet olarak da dökebilirler. ).
- Yanan ve kokusu çıkan toz şekere ılık suyu ilave ediyoruz ve kısık ateşte pişirmeye devam ediyoruz. Suyu ilk döktüğümüzde şeker toplanacaktır, endişelenmenize gerek yok. Ocakta ısındıkça topaklanan şeker çözünecektir.
- Hazır olan şerbeti ocaktan alalım ve ilk sıcağı çıktıktan sonra, borcama dizdiğimiz etimeklerin üzerine dökelim. Bu, etimeklerimizi yumuşatacaktır.
- Muhallebisi için sütü; ununu, nişastasını, şekerini ekleyip biraz karıştırıp ocağın üzerine alalım. Katılaşıp göz göz olunca altını kapatıp, tereyağını ve vanilyayı ekleyip karıştıralım.
- Ilımış muhallebiyi, şerbetini çeken etimeklerin üstüne dökelim ve her yerine gelecek şekilde yayalım, muhallebiyi. Birkaç saat buzdolabına alıyoruz.
- Bir taraftan usulü üzerine hazırlamış olduğumuz kremşantiyi soğumuş muhallebinin üzerine dökelim ve tepsinin her yerine yayalım.
- 2-3 saat buzdolabında dinlenmeye aldıktan sonra tatlımız servise hazırdır. Afiyet olsun. 🥑🌠.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder