7 Aralık 2020 Pazartesi

Şekerpare (Hamurunda Şeker Yok Ve Şerbeti Kaynamayan Tatlı) Tarifi

 

Şekerpare (Hamurunda Şeker Yok Ve Şerbeti Kaynamayan Tatlı) Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı irmik
  • 2 adet yumurta (1 tanesinin sarısı üzerine )
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Un ( göz kararı şekil verme kıvamına gelince tamamdır )

Şerbetı̇ ı̇çı̇n:

  • 2.5 su bardağı şeker
  • 2.5 su bardağı su

Şekerpare (Hamurunda Şeker Yok Ve Şerbeti Kaynamayan Tatlı) Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce bir kaba un kabartma tozu hariç malzemeleri koyup karıştıralım yavaş yavaş unu ekleyelim
  2. Kabartma tozunu da ekleyip iyice yoğuralım kıvamına gelince istediğiniz büyüklükte parçalar kopartıp şekil verelim.
  3. Yağlanmış tepsiye dizelim yumurta sarısını sürüp çatal ile iz yapalım.
  4. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirelim.
  5. Tatlımız pişerken oda sıcaklığındaki içme suyuna şekerimizi ilave edip karıştırarak eritelim.
  6. Pişen tatlımızı fırından alıp ilk sıcağı çıkınca (5 dk sonra) şerbetini tatlımıza döküp 1 saat sonra servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder