Şekerpare (Hamurunda Şeker Yok Ve Şerbeti Kaynamayan Tatlı) Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gram tereyağ
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı irmik
- 2 adet yumurta (1 tanesinin sarısı üzerine )
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Un ( göz kararı şekil verme kıvamına gelince tamamdır )
Şerbetı̇ ı̇çı̇n:
- 2.5 su bardağı şeker
- 2.5 su bardağı su
Şekerpare (Hamurunda Şeker Yok Ve Şerbeti Kaynamayan Tatlı) Tarifi Yapılışı
- İlk önce bir kaba un kabartma tozu hariç malzemeleri koyup karıştıralım yavaş yavaş unu ekleyelim
- Kabartma tozunu da ekleyip iyice yoğuralım kıvamına gelince istediğiniz büyüklükte parçalar kopartıp şekil verelim.
- Yağlanmış tepsiye dizelim yumurta sarısını sürüp çatal ile iz yapalım.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirelim.
- Tatlımız pişerken oda sıcaklığındaki içme suyuna şekerimizi ilave edip karıştırarak eritelim.
- Pişen tatlımızı fırından alıp ilk sıcağı çıkınca (5 dk sonra) şerbetini tatlımıza döküp 1 saat sonra servis edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder