Limon Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler
Tabanı için:
- 2 paket bisküvi
- 120 gr eritilmiş tereyağı
- Çeyrek su bardağı süt
Sosu için:
- 1 limon suyu ve rendesi
- 1 bardak su
- Yarım su bardağı şeker
- 1 Yemek kaşığı mısır nişastası
- Yarım yemek kaşığı tereyağı
- Çeyrek çay kaşığı zerdeçal
Dolgu için:
- 400 gram labne peyniri
- 2 paket krema
- 1.5 su bardağı şeker
- 5 yemek kaşığı un
- 4 tam yumurta + 1 yumurta sarısı
- 1 paket vanilya + yarım çay kaşığı vanilya özütü
- 1 çay kaşığı limon özütü
Limon Cheesecake Nasıl Yapılır?
- Tabanı için bisküvileri rondodan un gibi olana kadar geçiriyoruz.
- Kelepçeli kalıbımıza yayıyoruz eritmiş olduğumuz tereyağı ve sütü ilave ediyoruz. Bardak arkasıyla baskı uygulayıp düzgün bir zemin hazırlıyoruz.
- Kelepçeli kalıbı dolguyu hazırlarken +4 e kaldırıyoruz.
- Labne peyniri ve kremayı bir kaba alıp çırpıyoruz sonrasında şekeri ilave ediyoruz.
- Yumurtaları ve limon özütünü ilave edip çırpmaya devam ediyoruz.
- Unu vanilyayı ilave edip karıştırıyoruz.
- +4 de dolapta dinlendirdiğimiz tabanımızı çıkartıp etrafını alüminyum folyo ile kaplıyoruz.
- Hazırlamış olduğumuz karışımı üstüne döküyoruz.
- Hafifçe vurup hava kabarcıklarını önlüyoruz. (fırının içine 1 kap su koyuyoruz) Önceden ısıtılmış 220 derece fırında 9-10 dakika kadar tutup ısıyı 160'a düşürüyoruz.
- 1 saat fırında pişiriyoruz. Piştikten sonra soğumaya bırakıp sosumuzu hazırlıyoruz.
- Sos tenceresine 1 limon suyu, şeker, 1 limon rendesi, su, 1 yemek kaşığı mısır nişastası, çeyrek çay kaşığı zerdeçalı sos tenceremize alıp karıştırıyoruz ve ateşe alıyoruz. Karıştırmaya devam ediyoruz.
- Kaynamaya başladığında tereyağı ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz kıvam aldığında hazır demektir.
- Soğuyan cheesecake'in üstüne yayıyoruz ve 1 gece dolapta mutlaka bekletiyoruz. Afiyet OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder