Magma Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un
Pastacı kreması için;
- 5 su bardağı süt
- 3 tepeleme yemek kaşığı nişasta
- 2 tepeleme yemek kaşığı un
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Magma Kek Nasıl Yapılır?
- Pastacı kreması için, tereyağı hariç tüm malzemeleri tencereye ekleyiniz, kıvam alıp krema kaynayana kadar karıştırınız
- Kaynayan kremanın altını kapatıp tereyağı ekleyip eriyene kadar karıştırınız
- Kek için yumurta ve şekerleri beyazlaşana kadar çırpınız daha sonra süt ve yapı ekleyip karıştırınız.
- Son olarak tüm malzemeleri ekleyip homojen hale gelene kadar karıştırınız.
- Kek karışımını bir kalıba döktükten sonra kenarlarda iki parmak mesafe kalacak şekilde paracı kremasını dökünüz. (krema ılık olmalıdır)
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişiriniz
- Keki fırından alıp birkaç saat dolapta dinlendirdikten sonra üzüm ve reçelle süsleyerek servis edebilirsiniz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder