4 Aralık 2020 Cuma

Magma Kek Tarifi

 

Magma Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un

Pastacı kreması için;

  • 5 su bardağı süt
  • 3 tepeleme yemek kaşığı nişasta
  • 2 tepeleme yemek kaşığı un
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Magma Kek Nasıl Yapılır?

  • Pastacı kreması için, tereyağı hariç tüm malzemeleri tencereye ekleyiniz, kıvam alıp krema kaynayana kadar karıştırınız
  • Kaynayan kremanın altını kapatıp tereyağı ekleyip eriyene kadar karıştırınız
  • Kek için yumurta ve şekerleri beyazlaşana kadar  çırpınız daha sonra süt ve yapı ekleyip karıştırınız.
  • Son olarak tüm malzemeleri ekleyip homojen hale gelene kadar karıştırınız.
  • Kek karışımını bir kalıba döktükten sonra kenarlarda iki parmak mesafe kalacak şekilde paracı kremasını dökünüz. (krema ılık olmalıdır)
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişiriniz
  • Keki fırından alıp birkaç saat dolapta dinlendirdikten sonra üzüm ve reçelle süsleyerek servis edebilirsiniz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder