7 Aralık 2020 Pazartesi

Maki Sushi Tarifi

 

Maki Sushi Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gram sushi pirinci
  • 8 yemek kaşığı toz şeker
  • 1.5 yemek kaşığı tuz
  • 300 gram somon filetosu
  • 1/2 su bardağı sirke6 adet deniz yosunu yaprağı
  • 1 adet avokado
  • 2-3 adet salatalık
  • 200 gram ton balığı filetosu
  • Zencefil turşusu
  • Kırmızı turp
  • Wasabi

Sarmak için:

  • Bambu tabaka

Maki Sushi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle pirinci haşlayın. Pilav sosu için; Şeker, tuz ve sirkeyi karıştırıp kaynatın.
  • Sosu soğuması için bekletin. Sos soğuduğunda, sıcak pirincin üzerine dökün ve karıştırın.
  • Somon ve ton balığı filetolarını, keskin bir bıçakla ince dilimler halinde kesin.
  • Deniz yosunu yapraklarını ikiye bölün. Bambu tabakanın üzerine yarım yosun yaprağını yerleştirin.
  • Bir avuç pirinci yaprağın üzerine yayın. Üzerine ton balığı veya somon dilimlerini yerleştirin.
  • İsteğe göre iç kısmına salatalık veya avokado dilimleri yerleştirin.
  • Hepsini bambu yardımıyla sıkıca sararak rulo şekline getirin.
  • Ruloyu bambudan çıkartın. Bıçak yardımıyla dilimleyin.
  • Kırmızı turp dilimleri, wasabi ve zencefil turşusu eşliğinde servis edin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder