Maki Sushi Tarifi İçin Malzemeler
- 200 gram sushi pirinci
- 8 yemek kaşığı toz şeker
- 1.5 yemek kaşığı tuz
- 300 gram somon filetosu
- 1/2 su bardağı sirke6 adet deniz yosunu yaprağı
- 1 adet avokado
- 2-3 adet salatalık
- 200 gram ton balığı filetosu
- Zencefil turşusu
- Kırmızı turp
- Wasabi
Sarmak için:
- Bambu tabaka
Maki Sushi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle pirinci haşlayın. Pilav sosu için; Şeker, tuz ve sirkeyi karıştırıp kaynatın.
- Sosu soğuması için bekletin. Sos soğuduğunda, sıcak pirincin üzerine dökün ve karıştırın.
- Somon ve ton balığı filetolarını, keskin bir bıçakla ince dilimler halinde kesin.
- Deniz yosunu yapraklarını ikiye bölün. Bambu tabakanın üzerine yarım yosun yaprağını yerleştirin.
- Bir avuç pirinci yaprağın üzerine yayın. Üzerine ton balığı veya somon dilimlerini yerleştirin.
- İsteğe göre iç kısmına salatalık veya avokado dilimleri yerleştirin.
- Hepsini bambu yardımıyla sıkıca sararak rulo şekline getirin.
- Ruloyu bambudan çıkartın. Bıçak yardımıyla dilimleyin.
- Kırmızı turp dilimleri, wasabi ve zencefil turşusu eşliğinde servis edin. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder