Böğürtlenli Pizza Tarifi İçin Malzemeler
Pizza hamuru için
- 250 gr un
- 5 gr yaş maya
- 150 ml su
- 20 ml zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
Pesto sos için
- 100 gr taze fesleğen
- 50 gr zeytinyağı
- 50 gr parmesan
- 2 diş sarımsak
- Pizzanın üzeri için
- 200 gr dil peyniri
- 100 gr böğürtlen
Böğürtlenli Pizza Nasıl Yapılır?
- Pizza hamuru yoğurulur ve 2 eşit parçaya bölünür.
- Parçalar elde yuvarlanarak top haline getirilir ve üzerine nemli bez örtülerek yarım saat dinlenmeye bırakılır.
- Dinlenen hamurlar tabak büyüklüğünde açılır.
- Üzerine pesto sos sürülür.
- Rendelenmiş dil peyniri ve böğürtlenler ilave edilip önceden ısıtılmış 250 derece fırında 10 dakika pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder