Malatya’dan Nefis Geleli Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 5-6 adet patlıcan
- 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 500 gram kuşbaşı et (tercihen kuzu)
- 1 baş yemeklik doğranmış soğan
- 2 adet yeşil biber
- 2 adet iri sulu domates
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 su bardağı kaynar su
- Tuz ve karabiber
Malatya’dan Nefis Geleli Kebabı Tarifi Yapılışı
- Genişçe bir tencereye yağı alıp iyice kızınca etleri mühürleyin.
- Etleri harlı ateşte renkleri dönene dek kavurduktan sonra ocağı en kısık ayarına getirip tencerenin kapağını kapatın ve etler suyunu salıp çekene dek pişirin.
- Suyunu çeken etlere yemeklik doğranmış soğanları ekleyip kavurun.
- İri iri doğranmış biberleri ve salçayı ekleyip kavurmaya devam edin.
- Kabuklarını soyup irice doğradığınız domatesleri de ilave edin.
- En son 1 su bardağı kadar kaynar su ekleyip orta ateşte etler iyice yumuşama dek pişirin. Hafif sulu kalsınlar.
- Patlıcanları közleyip kabukları soyun ve iri iri doğrayın.
- Üzerine pişirdiğiniz etleri alıp 200 derecede ısıtılmış fırında 15-20 dk da bu şekilde pişirip sıcak sıcak servis edin.
- Bu yemeğin iki farklı sunumunu gördüm.
- Birinde etleri patlıcanların üzerini örtecek şekilde yaymışlardı.
- Bu şekilde göze daha çok hitap ettiğini düşündüğüm için böyle hazırladım. Tercih sizin.
Deneyenlere afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder