Mango Sticky Rice Tarifi İçin Malzemeler
Yapışkan pirinç için:
- 2/3 fincan hindistan cevizi sütü
- 1 su bardağı beyaz yapışkan beyaz pirinç
- 1/2 fincan şeker
- 2/3 hindistan cevizi sütü
- 1/2 çay kaşığı tuz
Tuzlu hindistan cevizi sütü için:
- 1 çay kaşığı pirinç unu
- 1/2 fincan hindistan cevizi sütü
- 1 yemek kaşığı su
- 1/4 çay kaşığı tuz
Sunum için:
- 2 yemek kaşığı maş fasulyesi (kabuklu)
- 2-3 adet mango
Mango Sticky Rice Nasıl Yapılır?
- Yapışkan pirinç için; Pirinci bir kaseye koyun ve bol su ile yıkayın.
- Nişastasını akıtmak için pirinçleri güzelce çalkalayın ve tekrar sudan geçirin.
- Pirinci en az 4 saat su içerisinde bekletin. Ardından suyunu süzün tencereye ekleyin.
- 25-30 dakika kendi buharında pişirin.
- Farklı bir tencerede şeker, tuz ve hindistan cevizi sütünü karıştırın. Şeker tamamen eriyene kadar pişirin.
- Pirinç piştiğinde, hazırladığınız hindistan cevizli karışımı pirinçlerin üzerine ekleyin ve karıştırın.
- Karışımın üzerini folyo ile örttükten sonra 20 dakika bekletin.
- 20 dakika sonunda spatula yardımıyla alttan üste doğru gelecek şekilde karıştırın. Tekrar üzerini örtün.
- Tuzlu hindistan cevizi sosu için; Pirinç unu ve suyu bir kapta karıştırın.
- Karışımın üzerine hindistan cevizi sütü ve tuz ekleyerek ocakta orta ateşte pişirin.
- Karışım koyulaşmaya başladığında altını kapatarak soğumaya bırakın.
- Maş fasulyesi için; Fasulyeleri iki kez soğuk sudan geçirin ve küçük tencereye koyun.
- Fasulyelerin üzerine 2 bardak su ekleyerek orta ateşte kaynatın.
- Fasulyeler kaynamaya başladığında ocaktan alın ve kapağını kapatarak 10 dakika daha bekleyin.
- Fasulyelerin suyunu süzdükten sonra soğuk su ile yıkayın.
- Bir tavayı hafifçe yağlayın ve fasulyeleri bu tavaya alın.
- Fasulyeleri gevrekleşip açık altın rengine dönene kadar kavurun. Ardından tabağa alarak soğumaya bırakın.
- Sunum için; Mangoları küçük dilimler halinde doğrayın ve tabağa alın.
- Mangonun yanına yapışkan pirinç ekleyin ve üzerine hindistan cevizi sosu gezdirin.
- Son olarak gevrekleşen maş fasulyelerini de üzerine ekleyin ve servis edin. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder