1 Aralık 2020 Salı

Mango Sticky Rice Tarifi

 

Mango Sticky Rice Tarifi İçin Malzemeler

Yapışkan pirinç için:

  • 2/3 fincan hindistan cevizi sütü
  • 1 su bardağı beyaz yapışkan beyaz pirinç
  • 1/2 fincan şeker
  • 2/3 hindistan cevizi sütü
  • 1/2 çay kaşığı tuz

Tuzlu hindistan cevizi sütü için:

  • 1 çay kaşığı pirinç unu
  • 1/2 fincan hindistan cevizi sütü
  • 1 yemek kaşığı su
  • 1/4 çay kaşığı tuz

Sunum için:

  • 2 yemek kaşığı maş fasulyesi (kabuklu)
  • 2-3 adet mango

Mango Sticky Rice Nasıl Yapılır?

  • Yapışkan pirinç için; Pirinci bir kaseye koyun ve bol su ile yıkayın.
  • Nişastasını akıtmak için pirinçleri güzelce çalkalayın ve tekrar sudan geçirin.
  • Pirinci en az 4 saat su içerisinde bekletin. Ardından suyunu süzün tencereye ekleyin.
  • 25-30 dakika kendi buharında pişirin.
  • Farklı bir tencerede şeker, tuz ve hindistan cevizi sütünü karıştırın. Şeker tamamen eriyene kadar pişirin.
  • Pirinç piştiğinde, hazırladığınız hindistan cevizli karışımı pirinçlerin üzerine ekleyin ve karıştırın.
  • Karışımın üzerini folyo ile örttükten sonra 20 dakika bekletin.
  • 20 dakika sonunda spatula yardımıyla alttan üste doğru gelecek şekilde karıştırın. Tekrar üzerini örtün.
  • Tuzlu hindistan cevizi sosu için; Pirinç unu ve suyu bir kapta karıştırın.
  • Karışımın üzerine hindistan cevizi sütü ve tuz ekleyerek ocakta orta ateşte pişirin.
  • Karışım koyulaşmaya başladığında altını kapatarak soğumaya bırakın.
  • Maş fasulyesi için; Fasulyeleri iki kez soğuk sudan geçirin ve küçük tencereye koyun.
  • Fasulyelerin üzerine 2 bardak su ekleyerek orta ateşte kaynatın.
  • Fasulyeler kaynamaya başladığında ocaktan alın ve kapağını kapatarak 10 dakika daha bekleyin.
  • Fasulyelerin suyunu süzdükten sonra soğuk su ile yıkayın.
  • Bir tavayı hafifçe yağlayın ve fasulyeleri bu tavaya alın.
  • Fasulyeleri gevrekleşip açık altın rengine dönene kadar kavurun. Ardından tabağa alarak soğumaya bırakın.
  • Sunum için; Mangoları küçük dilimler halinde doğrayın ve tabağa alın.
  • Mangonun yanına yapışkan pirinç ekleyin ve üzerine hindistan cevizi sosu gezdirin.
  • Son olarak gevrekleşen maş fasulyelerini de üzerine ekleyin ve servis edin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder