Ev Yapımı Ciğer Şiş Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram dana ciğer
- 1 adet domates
- 100 gram kuyruk yağı
- 1 adet biber
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı tuz
Ev Yapımı Ciğer Şiş Nasıl Yapılır?
- İlk olarak ciğerleri kuşbaşı şeklinde doğrayın ve sudan geçirin.
- Ciğerlerin kanını akıttıktan sonra süzülmesi için kenarda bekletin.
- Bir kabın içerisine alarak ciğerleri baharatlarla harmanlayın.
- Domates ve biberi ciğerlerin büyüklüğünde doğrayın.
- Çöp şişe ciğer, sebze ve kuyruk yağını dizin.
- Fırın ızgarasına hazırladığınız ciğer şişleri dizin.
- Şişlerin üzerine minik parçalı olacak şekilde tereyağı ekleyin.
- Fırının içerisine içi suyla doldurulmuş fırın tepsisi bırakın.
- 180 dereceli fırında ciğer şişleri yaklaşık 30 dakika pişirin. Pişme esnasında ara sıra ciğerlerin yönünü çevirin.
- Hazırladığınız ciğer şişleri, ev yapımı lavaş ile birlikte servis edin. Afiyet olsun.
Ciğer Şiş Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
- Zamandan tasarruf etmek için, ciğerleri doğranmış şekilde satın alabilirsiniz.
- Ciğerlerin suyunu iyice süzün.
- Daha önce dediğimiz gibi ciğerleri çöp şiş yerine demir şişlerde de pişirebilirsiniz.
- Ciğere hangi baharat konur diye merak edenler için tariftekilerin yanı sıra kimyon, nane ve kırmızı toz biber de ekleyebilirsiniz.
1 Porsiyon Ciğer Şiş Kaç Kalori?
- 100 gramlık ciğer şiş, ortalama 190 kaloridir. Ciğer şiş tarifinin bir porsiyonu ise, yaklaşık 285 kalori değerindedir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder