Mantar Eşliğinde Tavuk Pirzola Tarifi İçin Malzemeler
Tavuk için
- 4 adet tavuk pirzola
- 4 yemek kaşığı hakiki zeytinyağı
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 adet sarımsak
Mantar için
- 10 – 15 adet orta ya da büyük boy mantar
- 3 yemek kaşığı hakiki zeytinyağı
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 adet sarımsak
- 5- 10 yaprak maydanoz
Mantar Eşliğinde Tavuk Pirzola Tarifi Yapılışı
- Saplarını tamamen çıkarmayıp köke yakın noktadan kestiğimiz ve bıçak yardımıyla kabuklarını aldığımız mantarları yaklaşık yarım saat sirkeli suda bekletelim.
- Bıçakla iyice açık üzerine kesikler attığımız tavuk pirzolaları tüm tavuk için yazan malzeme kısmındaki baharatları ekleyerek elimizle harmanlayıp 15 20 dakika dinlendirelim ( tavuk için sarımsakları rendelemeyin ince ince keserek ekleyin ).
- Tavuğun dinlenme işlemi bittikten sonra geniş bir tencereye ( karnıyarık tenceresi olabilir ) dizip kısık ateşte pişmeye bırakalım ekstra yağ eklemeyelim.
- 15 dakika sonra kontrol edip arkasını çevirelim ara ara kontrollerimizi yaparak iki tarafın da pişmesini sağlayalım son aşamaya gelindiğinde yağ yetmeyecek seviyedeyse 1 yemek kaşığı daha zeytinyağı ilave edebilirsiniz.
- Tavukların pişmesine yakın mümkünse kapaksız bir kavurma tenceresini harlı bir ateşte iyice ısıtalım
- Ardından zeytinyağını ilave edelim üzerine iyice yıkayıp temizleyip süzdüğümüz mantarları, tuzu ve ister ince dilim ister rendelediğimiz sarımsakları, karabiberi ekleyip tencereyi ara ara sallayıp mantarları çevirerek pişirelim. Ateş çok yüksek ve harlı olsun ki mantarlar su salmasın.
- Mantarlar piştikten sonra ( mantar aşırı pişirilmemesi ne çok sert ne de yumuşak olmalı) maydanozları ekleyerek ocağın altını kapatalım ( yaklaşık 15 20 dakika pişme süresi yine de tadına bakmanızı tavsiye ederim damak tadı ve tuz kontrolü için).Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder