4 Aralık 2020 Cuma

Beşamel Soslu Sultan Kebabı Tarifi

 

Beşamel Soslu Sultan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yufka

İç harcı için

  • 1 adet tavuk göğsü
  • 1 adet patlıcan
  • 1 adet soğan
  • 1 adet çarliston biber
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı tuz

Beşemal sos için,

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı süt
  • Tuz

İç üzeri için

  • 1 adet kabuğu soyulup küp küp doğranmış domates

Üzeri için

  • Kaşar peyniri

Beşamel Soslu Sultan Kebabı Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle patlıcanları küp küp doğruyoruz ve kızartıyoruz. Süzgece alıyoruz yağını bıraksın.
  2. Ardından tavukları küp küp doğrayıp yağsız tavaya alıyoruz suyunu bırakıp çekene kadar bekliyoruz ardından zeytinyağını ekliyoruz ve soğanları biberi ekliyoruz. Kavurmaya devam ediyoruz.
  3. Salçayı ekliyoruz baharatları ekliyoruz kavuruyoruz.
  4. En son patlıcanları da içine ekleyip altını kapatıyoruz.
  5. Beşemal sos için tereyağını eritip unu kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
  6. Sütü ekleyip koyulaşana kadar karıştırarak pişiriyoruz. Tuzu ekleyip kapatıyoruz.
  7. Yufkaları 4 e bölüyoruz. Bir tanesini kasenin içine seriyoruz. Yanları dışta kalıyor. Yanlarından bir parça koparıp içine ortasına kat koyuyoruz.
  8. Daha sonra iç harcımızdan içine koyup üzerine küp küp doğranmış domates ten bir kaşık koyuyoruz.
  9. Yanlarından kapatıyoruz. Kaseyi ters çevirip çıkartıyoruz ve borcama diziyoruz.
  10. Tüm yufkaları aynı işlemi yaptıktan sonra üzerilerine 1 er kaşık beşemal sos ekliyoruz.
  11. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafif kızarana kadar pişiriyoruz.
  12. Çıkartıp üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ekliyoruz. Tekrar fırına sürüyoruz. Kaşarlar kızarana kadar bekletiyoruz.Afiyet olsun😊.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder