Beşamel Soslu Sultan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yufka
İç harcı için
- 1 adet tavuk göğsü
- 1 adet patlıcan
- 1 adet soğan
- 1 adet çarliston biber
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı tuz
Beşemal sos için,
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı süt
- Tuz
İç üzeri için
- 1 adet kabuğu soyulup küp küp doğranmış domates
Üzeri için
- Kaşar peyniri
Beşamel Soslu Sultan Kebabı Tarifi Yapılışı
- Öncelikle patlıcanları küp küp doğruyoruz ve kızartıyoruz. Süzgece alıyoruz yağını bıraksın.
- Ardından tavukları küp küp doğrayıp yağsız tavaya alıyoruz suyunu bırakıp çekene kadar bekliyoruz ardından zeytinyağını ekliyoruz ve soğanları biberi ekliyoruz. Kavurmaya devam ediyoruz.
- Salçayı ekliyoruz baharatları ekliyoruz kavuruyoruz.
- En son patlıcanları da içine ekleyip altını kapatıyoruz.
- Beşemal sos için tereyağını eritip unu kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
- Sütü ekleyip koyulaşana kadar karıştırarak pişiriyoruz. Tuzu ekleyip kapatıyoruz.
- Yufkaları 4 e bölüyoruz. Bir tanesini kasenin içine seriyoruz. Yanları dışta kalıyor. Yanlarından bir parça koparıp içine ortasına kat koyuyoruz.
- Daha sonra iç harcımızdan içine koyup üzerine küp küp doğranmış domates ten bir kaşık koyuyoruz.
- Yanlarından kapatıyoruz. Kaseyi ters çevirip çıkartıyoruz ve borcama diziyoruz.
- Tüm yufkaları aynı işlemi yaptıktan sonra üzerilerine 1 er kaşık beşemal sos ekliyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafif kızarana kadar pişiriyoruz.
- Çıkartıp üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ekliyoruz. Tekrar fırına sürüyoruz. Kaşarlar kızarana kadar bekletiyoruz.Afiyet olsun😊.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder