4 Aralık 2020 Cuma

Mezgit Kızartma Tarifi

 

Mezgit Kızartma Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 kg mezgit
  • 1 su bardağı mısır unu
  • Tuz, sıvı yağ

Mezgit Kızartma Tarifi Yapılışı

  1. Balıkları iyice temizleyip yıkayıp suyu tamamen çıkana kadar süzdürün .
  2. Sonra tuz ve mısır ununa bulayın.
  3. Bir tava balık kızartmak için sıvı yağı tavaya koyun ve balıkları sırayla dizin.
  4. Tava kapağıyla alt üst ederek pişirin.
  5. Bu balığın özelliği aşırı kızarmamasıdır. Pembeleşinceye kadar pişirin.
  6. İkinci tava içinde aynı işlemi uygulayın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder