Tel Tel Pastane Açması Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı ılık su
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta (1 inin sarısı üzerine)
- 1 paket kuru maya 11 gr (Yada 1paket yaş maya ikisinden biri)
- 1 yemek kaşığı tuz
- 4 yemek kaşığı şeker
- 6-7 su bardağı un
Arasına Sürmek İçin
- 200 gr bizim margarin
Üzeri İçin
- 1 yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı pekmez
- Susam
Tel Tel Pastane Açması Tarifi Yapılışı
- Un ve mayayı karıştıralım.
- Bir cezvede su ve sütü ocakta ısıtalım ılık olması gerekiyor sıcak değil unun ortasını açalım sıvıları ekleyelim sıvı yağ ve yumurtaları ekleyelim.
- Sıvıların üzerine tuz ve şekeri ekleyelim. İlk etapta çatal ile karıştıralım. Biraz kıvam aldıktan sonra elimiz ile yoğurmaya başlayalım.
- Hamur toplanana kadar yumuşak bir hamur elde edelim.
- Ardından üzerini streçleyip 45 dakika 1 saat kadar mayalandıralım mayalanan hamuru 10 bezeye ayıralım kullanacağımız yağı da 10 parçaya ayıralım.
- Bezeleri top şeklinde yuvarlayalım tezgahı sıvı yağ ile yağlayalım (Mutfak soğuk olduğu için ben evde tepside yaptım)
- Bezeleri aralıklı şekilde yağlı yere dizelim üzerlerini bastırıp biraz genişletelim. Her bir bezeye bir parça yağdan koyalım.
- İlk koyduğumuz yuvarlaktan başlayarak hamuru çekiştire çekiştire inceltebildiğimiz kadar inceltelim. Bu esnada zorlanırsanız hamuru dinlendirebilirsiniz.
- Ardından ikiye katlayalım ve dar kısmından başlayarak rulo yapalım.
- Tekrar ilk yaptığımız rulodan başlayarak hamuru dikkatlice uzatalım. Yine bu aşamada zorlanırsanız biraz dinlendirebilirsiniz.
- Uç kısımlarından ters yönce çevirerek bükelim. Ve açma şeklinde yuvarlayalım. Uçlarını birleştirelim. Tepsiye dizelim.
- Mayalanması için 30 dakika bekleyelim.
- Mayalanan hamura yumurta sarılı karışımı sürüp 175 derecelik ısıtılmış fırında pişirelim.
- Nar gibi kızarınca fırından alıp servis edelim.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder