Mis Gibi Portakallı Kereviz Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
- 2-3 adet kereviz
- 1 adet soğan
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- Yaprakların göbek kısmı
- 1 su bardağı portakal suyu
- 1 yemek kaşığı salça
- Zeytinyağı
- Tuz
- Sebzeli çeşni (isteğe bağlı)
Mis Gibi Portakallı Kereviz Yemeği Tarifi Yapılışı
- Kerevizlerin kabuklarını soyup, doğrayalım. Patates, havuç ve soğanlarımızı da doğrayıp kenara ayıralım.
- Uygun bir tencereye bir miktar zeytinyağı koyup soğanlarımızı kavuralım.
- Kavrulan soğanlarımıza havuç ve patatesi de ekleyip kavurmaya devam edelim.
- Kereviz ve yaprak kısımlarını da ekleyip, kavuralım. Salçayı da ekleyip kavurmaya devam edelim.
- Portakal suyunu ve normal su döküp su miktarını ayarlayın. (fazla sulu olmamasına dikkat edin. ).
- Tuz ve sebzeli çeşniden döktükten sonra kaynamaya bırakın.
** yemeğimizi fazla karıştırmamaya özen gösterin. **salça kullanmadan sadece zeytinyağlı da yapabilirsiniz.
Afiyet olsun 🥰.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder