Mısırlı Pilav Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı baldo pirinç
- 1 su bardağı mısır konservesi
- 3 su bardağı sıcak su (isterseniz tavuk suyu ile yapabilirsiniz)
- Tuz
- Sıvı yağ
Mısırlı Pilav Tarifi Yapılışı
- Öncelikle pirinçi tuz attığımız suda yaklaşık 20 dk bekletelim.
- Nişastasından arınıncaya kadar yıkayıp süzelim.
- Tencereye sıvı yağı alıp biraz kızdırıp pirinçi güzelce kavuralım, daha sonra süzdüğümüz mısırı ekleyip kavurmaya devam edelim.
- Tuzunu ekleyip suyunu dökelim (su oranı pirinçin cinsine göre değişkenlik gösterebilir).
- Kapağını kapatıp çekene kadar pişirelim. Deneyecek olanlara afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder