2 Aralık 2020 Çarşamba

Mısırlı Pilav Tarifi

 

Mısırlı Pilav Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı baldo pirinç
  • 1 su bardağı mısır konservesi
  • 3 su bardağı sıcak su (isterseniz tavuk suyu ile yapabilirsiniz)
  • Tuz
  • Sıvı yağ

Mısırlı Pilav Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle pirinçi tuz attığımız suda yaklaşık 20 dk bekletelim.
  2. Nişastasından arınıncaya kadar yıkayıp süzelim.
  3. Tencereye sıvı yağı alıp biraz kızdırıp pirinçi güzelce kavuralım, daha sonra süzdüğümüz mısırı ekleyip kavurmaya devam edelim.
  4. Tuzunu ekleyip suyunu dökelim (su oranı pirinçin cinsine göre değişkenlik gösterebilir).
  5. Kapağını kapatıp çekene kadar pişirelim. Deneyecek olanlara afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder