2 Aralık 2020 Çarşamba

Fırında Patlıcan Musakka Tarifi

 

Fırında Patlıcan Musakka Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yemek kașığı sıvı yağ
  • 4 adet patlıcan
  • Yarım kilo normal kıyma
  • 2 adet domates
  • 1 kuru soğan
  • 2 diș sarımsak
  • 1 yemek kașığı domates salçası
  • 1,5 su bardağı su
  • Maydanoz
  • Karabiber, kırmızı pul biber

Fırında Patlıcan Musakka Tarifi Yapılışı

  1. Patlıcanlar alacalı șekilde soyulur ve 1 parmak kalınlıkta kesilir, kızgın yağda kızartılır.
  2. Ayrı bir tencerede soğan kavrulur.
  3. Doğranan domates eklenir, 3 dk kadar kavrulur.
  4. Baharatlar eklenir, kıymalarda güzelce kavrulur.
  5. En son maydanoz eklenir.
  6. Kızartılan patlıcanlar borcama ya da tepsiyle dizilir.
  7. Patlıcanların üzerine kıymalı harcımızı esit olarak yayalım.
  8. Bir kasenin içinde salça ve suyu karıştıralım, tepsinin üzerine dökelim (çok sulu olmasın).
  9. Önceden ısıtılmıș 180° fırında pișene kadar tutuyoruz.

Afiyet olsun 👩‍🍳.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder