Fırında Patlıcan Musakka Tarifi İçin Malzemeler
- 3 yemek kașığı sıvı yağ
- 4 adet patlıcan
- Yarım kilo normal kıyma
- 2 adet domates
- 1 kuru soğan
- 2 diș sarımsak
- 1 yemek kașığı domates salçası
- 1,5 su bardağı su
- Maydanoz
- Karabiber, kırmızı pul biber
Fırında Patlıcan Musakka Tarifi Yapılışı
- Patlıcanlar alacalı șekilde soyulur ve 1 parmak kalınlıkta kesilir, kızgın yağda kızartılır.
- Ayrı bir tencerede soğan kavrulur.
- Doğranan domates eklenir, 3 dk kadar kavrulur.
- Baharatlar eklenir, kıymalarda güzelce kavrulur.
- En son maydanoz eklenir.
- Kızartılan patlıcanlar borcama ya da tepsiyle dizilir.
- Patlıcanların üzerine kıymalı harcımızı esit olarak yayalım.
- Bir kasenin içinde salça ve suyu karıştıralım, tepsinin üzerine dökelim (çok sulu olmasın).
- Önceden ısıtılmıș 180° fırında pișene kadar tutuyoruz.
Afiyet olsun 👩🍳.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder