5 Aralık 2020 Cumartesi

Muhallebili Revani Tarifi

 

Muhallebili Revani Tarifi İçin Malzemeler

Keki için;

  • 2 yumurta
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı un
  • 3-4 damla limon suyu

Şerbeti için;

  • 2 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • 4-5damla limon suyu

Kreması için;

  • 2.5 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1.5 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • Kaşık ucuyla biraz margarin

Muhallebili Revani Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle şerbetimizi hazırlayıp ılık hale getirmek için bir kenara alıyoruz.
  2. Revani için yumurta ve şekeri iyice çırpıyoruz .
  3. Sıvı yağ ve sütü ekleyip karıştırıyoruz .
  4. Daha sonra irmik, un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip iyice çırpıyoruz .
  5. En son olarak isteğe bağlı limon sıkıp iyice çırpıp yağladığımız tart kabına alıyoruz (tart kabı şart değil borcamda da olur)
  6. Kekimizi 180 derece fırında pişiriyoruz.
  7. Pişen kekimize kek sıcak şerbet ılık olacak şekilde şerbetimizi ekliyoruz.
  8. Kremamız için margarin hariç bütün malzemeleri tencereye alıp iyice kaynatıyoruz ,en sonda margarini ekleyip ocaktan alıyoruz,ılık hale gelince revaninin üzerine seriyoruz.
  9. Üzerini dilediğinizce süslüyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder