Muhallebili Revani Tarifi İçin Malzemeler
Keki için;
- 2 yumurta
- Yarım su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı un
- 3-4 damla limon suyu
Şerbeti için;
- 2 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- 4-5damla limon suyu
Kreması için;
- 2.5 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı un
- 1.5 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- Kaşık ucuyla biraz margarin
Muhallebili Revani Tarifi Yapılışı
- Öncelikle şerbetimizi hazırlayıp ılık hale getirmek için bir kenara alıyoruz.
- Revani için yumurta ve şekeri iyice çırpıyoruz .
- Sıvı yağ ve sütü ekleyip karıştırıyoruz .
- Daha sonra irmik, un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip iyice çırpıyoruz .
- En son olarak isteğe bağlı limon sıkıp iyice çırpıp yağladığımız tart kabına alıyoruz (tart kabı şart değil borcamda da olur)
- Kekimizi 180 derece fırında pişiriyoruz.
- Pişen kekimize kek sıcak şerbet ılık olacak şekilde şerbetimizi ekliyoruz.
- Kremamız için margarin hariç bütün malzemeleri tencereye alıp iyice kaynatıyoruz ,en sonda margarini ekleyip ocaktan alıyoruz,ılık hale gelince revaninin üzerine seriyoruz.
- Üzerini dilediğinizce süslüyoruz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder