6 Aralık 2020 Pazar

Patates Yatağında Mantar Sote (Keçi Peynirli) Tarifi

 

Patates Yatağında Mantar Sote (Keçi Peynirli) Tarifi İçin Malzemeler

  • 6-8 orta boy haşlanmış patates
  • 100-150 gram mantar
  • 2 orta boy soğan- doğranmış
  • 2 çorba kaşığı krema
  • 1 çorba kaşığı un
  • 4-5 çorba kaşığı tereyağı
  • Yarım litre süt
  • 2 çorba kaşığı yağ
  • Tuz ,karabiber

Patates Yatağında Mantar Sote (Keçi Peynirli) Tarifi Yapılışı

  1. Haşlanmış patatesleri ezip içine süt ve tereyağı ile kısık ateşte karıştıralım tuz ve karabiber ilave edin.
  2. Soğanı ve mantarları sıvı yağda kavuralım. Pişmeye yakın un ilave edin.
  3. Yüksek ateşte hızlı karıştırarak unun kavrulmasını sağlayalım.
  4. Son olarak kremayı karıştıralım.
  5. Cam tepsiye patates püresini yayalım.
  6. İnce dilimli peyniri kenarlara dizelim. Ortaya mantar sotemizi yayalım.
  7. 220 derece fırında kontrollü olarak pişirelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder