6 Aralık 2020 Pazar

Tek Hamur 2 Çeşit Kurabiye Tarifi

 

Tek Hamur 2 Çeşit Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram margarin veya tereyağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 yumurta sarısı (akı üzerine)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4 su bardağı un

Üzeri için:

  • 1 çay bardağı fındık kırığı badem ve ceviz içi dövülmüş şekilde
  • 1 çorba kaş kakao
  • Yumurta akı

Tek Hamur 2 Çeşit Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak yoğurma kabına oda sıcaklığında ki margarin pudra şekeri ve yumurta sarısını alınır.
  2. Un ve kabartma tozu ilave edip kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurulur.
  3. Ayrı bir kabın içerisine fındık badem ve ceviz parçaları karıştıralım.
  4. Bir başka kaba kakao alınır.
  5. Hamuru ikiyi ayıralım ilk bölümde,.
  6. Hamurdan parçalar kopartarak yuvarlayıp önce yumurta akına batırıp kırılmış fındık badem ve ceviz karışımına bulanır.
  7. 2. Bölümde ayırdığımız hamuru tekrar ikiye ayıralım yarışına kakaoyu döküp yoğuralım biraz kakaosu biraz kakaolu parça alıp şekillendirelim.
  8. Kurabiyelerimizi pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine yerleştirerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafif kızarıncaya kadar yaklaşık 25 dakika pişiriyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder