Tek Hamur 2 Çeşit Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gram margarin veya tereyağ
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 yumurta sarısı (akı üzerine)
- 1 paket kabartma tozu
- 4 su bardağı un
Üzeri için:
- 1 çay bardağı fındık kırığı badem ve ceviz içi dövülmüş şekilde
- 1 çorba kaş kakao
- Yumurta akı
Tek Hamur 2 Çeşit Kurabiye Tarifi Yapılışı
- İlk olarak yoğurma kabına oda sıcaklığında ki margarin pudra şekeri ve yumurta sarısını alınır.
- Un ve kabartma tozu ilave edip kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurulur.
- Ayrı bir kabın içerisine fındık badem ve ceviz parçaları karıştıralım.
- Bir başka kaba kakao alınır.
- Hamuru ikiyi ayıralım ilk bölümde,.
- Hamurdan parçalar kopartarak yuvarlayıp önce yumurta akına batırıp kırılmış fındık badem ve ceviz karışımına bulanır.
- 2. Bölümde ayırdığımız hamuru tekrar ikiye ayıralım yarışına kakaoyu döküp yoğuralım biraz kakaosu biraz kakaolu parça alıp şekillendirelim.
- Kurabiyelerimizi pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine yerleştirerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafif kızarıncaya kadar yaklaşık 25 dakika pişiriyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder