Patatesli Midye Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet taze yufka
- Küçük bir soğan
- 4 adet büyük patates
- Pul biber ,karabiber ,tuz
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
Sos için;
- 1 şişe maden suyu
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
Üzeri için ;
- Yumurta sarısı
- Çörek otu
Patatesli Midye Böreği Tarifi Yapılışı
- Öncelikle patatesleri doğrayıp haşlayalım ve bir kapta iyice ezelim ayrı bir tencerede soğanı ve salçamızı yağda kavuralım.
- Patatesleri ekleyip karıştıralım pul biber karabiber ve tuzumuzu ekleyip altını kapatalım .
- Soğuması lazım yufkamızı üst üste koyup her bir yufkayı 4 eşit parçaya bölelim bir yufkayı alıp sostan iyice sürelim.
- İçine 1 yemek kaşığı patates ezmesini koyup midye şekli verelim.
- Bu şekil yufkaları bitirelim yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otunu da koyduktan sonra 180 derecelik fırına verelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder