8 Aralık 2020 Salı

Patatesli Midye Böreği Tarifi

 

Patatesli Midye Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet taze yufka
  • Küçük bir soğan
  • 4 adet büyük patates
  • Pul biber ,karabiber ,tuz
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası

Sos için;

  • 1 şişe maden suyu
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ

Üzeri için ;

  • Yumurta sarısı
  • Çörek otu

Patatesli Midye Böreği Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle patatesleri doğrayıp haşlayalım ve bir kapta iyice ezelim ayrı bir tencerede soğanı ve salçamızı yağda kavuralım.
  2. Patatesleri ekleyip karıştıralım pul biber karabiber ve tuzumuzu ekleyip altını kapatalım .
  3. Soğuması lazım yufkamızı üst üste koyup her bir yufkayı 4 eşit parçaya bölelim bir yufkayı alıp sostan iyice sürelim.
  4. İçine 1 yemek kaşığı patates ezmesini koyup midye şekli verelim.
  5. Bu şekil yufkaları bitirelim yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.
  6. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otunu da koyduktan sonra 180 derecelik fırına verelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder