Ciğer Fajita Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gram paf ciğer (yumuşak kısmi )
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet kırmızı kapya biber
- 2 adet soğan
- 3 diş sarımsak
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı serpme tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3 su bardağı ılık su
Ciğer Fajita Tarifi Yapılışı
- Ciğerlerimizi iyice yıkıyoruz.
- Uzunlamısına ince ince dilimliyoruz.
- Bir kabın içine alıp tuz ile iyice karıştırıyoruz tekrar yıkıyoruz.
- Ocağa aldığımız tencerenin içine ciğerlerimizi ilave ediyoruz.
- 2 su bardağını ilave ediyoruz.
- Suyunu çeken ciğerlerimizin üzerine uzun uzun doğradığımız biberleri soğanı ve sarımsağı ilave ediyoruz.
- Tuz ve 1 su bardağı daha üzerine ilave edip kapağını kapatıyoruz.
- Suyunu çeken ciğerimize sıvı yağı ve baharatlarımızı ekleyip karıştırıyoruz.
- 5 dakika kadar ocakta kısık ateşte karıştırıyoruz.
- Sıcak sıcak servis ediyoruz.
Afiyet olsun 😊😊😊😊.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder