8 Aralık 2020 Salı

Ciğer Fajita Tarifi

 

Ciğer Fajita Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram paf ciğer (yumuşak kısmi )
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • 2 adet soğan
  • 3 diş sarımsak
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı serpme tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 su bardağı ılık su

Ciğer Fajita Tarifi Yapılışı

  1. Ciğerlerimizi iyice yıkıyoruz.
  2. Uzunlamısına ince ince dilimliyoruz.
  3. Bir kabın içine alıp tuz ile iyice karıştırıyoruz tekrar yıkıyoruz.
  4. Ocağa aldığımız tencerenin içine ciğerlerimizi ilave ediyoruz.
  5. 2 su bardağını ilave ediyoruz.
  6. Suyunu çeken ciğerlerimizin üzerine uzun uzun doğradığımız biberleri soğanı ve sarımsağı ilave ediyoruz.
  7. Tuz ve 1 su bardağı daha üzerine ilave edip kapağını kapatıyoruz.
  8. Suyunu çeken ciğerimize sıvı yağı ve baharatlarımızı ekleyip karıştırıyoruz.
  9. 5 dakika kadar ocakta kısık ateşte karıştırıyoruz.
  10. Sıcak sıcak servis ediyoruz.

Afiyet olsun 😊😊😊😊.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder