5 Aralık 2020 Cumartesi

Patlıcan Pidem Tarifi

 

Patlıcan Pidem Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo patlıcan
  • Kızartmak için;sıvıyağ

İç harcı için;

  • 1 adet soğan
  • 2 biber
  • 300 gram kıyma
  • 2 yumurta
  • Sıvı yağ
  • Karabiber, tuz

Sos için ;

  • 1 bardak su
  • 1 kaşık salça

Patlıcan Pidem Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle patlıcanlar kürdan kebap şeklinde kesilip tuzlu suda bekletiyoruz.
  2. Aynı şekilde kızartıyoruz.
  3. İç harç için tavaya sıvı yağı koyduktan sonra kıyma, soğan, biber sivri yada kapya arzuya göre baharatlar eklenir.Ben sadece karabiber ekledim.
  4. Ben borcam da yaptım .Fotoğraflarda da belirttiğim gibi tepsiye diziyoruz.
  5. Hazırladığımız harcı üstüne yayıyoruz.
  6. Sos için bir bardak suya bir kaşık salca kaynatıp hazırladığımız tepsiye döküyoruz.
  7. 180 derecede fırınlıyoruz.
  8. Hafif sulu kalacak şekilde piştikten sonra yumurtaları çırpıp üzerine ekliyoruz.
  9. Tekrar yumurtalar pişene kadar bırakıyoruz tarifimiz bu kadar afiyet olsun 🤗😘.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder