Patlıcan Pidem Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kilo patlıcan
- Kızartmak için;sıvıyağ
İç harcı için;
- 1 adet soğan
- 2 biber
- 300 gram kıyma
- 2 yumurta
- Sıvı yağ
- Karabiber, tuz
Sos için ;
- 1 bardak su
- 1 kaşık salça
Patlıcan Pidem Tarifi Yapılışı
- Öncelikle patlıcanlar kürdan kebap şeklinde kesilip tuzlu suda bekletiyoruz.
- Aynı şekilde kızartıyoruz.
- İç harç için tavaya sıvı yağı koyduktan sonra kıyma, soğan, biber sivri yada kapya arzuya göre baharatlar eklenir.Ben sadece karabiber ekledim.
- Ben borcam da yaptım .Fotoğraflarda da belirttiğim gibi tepsiye diziyoruz.
- Hazırladığımız harcı üstüne yayıyoruz.
- Sos için bir bardak suya bir kaşık salca kaynatıp hazırladığımız tepsiye döküyoruz.
- 180 derecede fırınlıyoruz.
- Hafif sulu kalacak şekilde piştikten sonra yumurtaları çırpıp üzerine ekliyoruz.
- Tekrar yumurtalar pişene kadar bırakıyoruz tarifimiz bu kadar afiyet olsun 🤗😘.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder