Kıbrıs Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- Yarım su bardağı şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı galeta unu
- 1 su bardağı kırılmış ceviz
- 1 su bardağı Hindistan cevizi
- 1 paket kabartma tozu
Kreması için;
- 1 litre süt
- 1 su bardağı nişasta
- Yarım su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket krem şanti
Şerbeti için;
- 2 su bardağı su
- 1.5 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
Kıbrıs Tatlısı Tarifi Yapılışı
- 📍Öncelikle şerbeti yapın, çünkü kekin üzerine şerbet soğuk dökülecek. Bir tencereye suyu ve şekeri dökün, kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp 15 dakika daha kaynatın.
- 📍Şerbet hazır olunca altını kapatın ve vanilyayı ekleyip soğuması için bekletin.
- 📍Keki için yumurtaları ve şekeri iyice çırpın, diğer malzemeleri de ekleyip karıştırın.
- 📍Yağlanmış bir tepsiye dökün.
- 📍160 derece fırında 30 dakika pişirin.
- 📍Fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbeti üzerine dökün, soğuması için bekletin.
- 📍Kreması için krem şanti hariç diğer malzemeleri bir tencerede muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
- 📍Altını kapatın, toz krem şantiyi ekleyin ve mikserle 5 dakika çırpın.
- 📍Soğumuş şerbetli kekin üzerine bu kremsi muhallebiyi dökün.
- 📍Üzerine bolca Hindistan cevizi serpin.
- 📍Buzdolabında 2-3 saat bekletip servis yapın.
Afiyet olsun 🤩.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder