5 Aralık 2020 Cumartesi

Kıbrıs Tatlısı Tarifi

 

Kıbrıs Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • Yarım su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 su bardağı kırılmış ceviz
  • 1 su bardağı Hindistan cevizi
  • 1 paket kabartma tozu

Kreması için;

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı nişasta
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krem şanti

Şerbeti için;

  • 2 su bardağı su
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya

Kıbrıs Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. 📍Öncelikle şerbeti yapın, çünkü kekin üzerine şerbet soğuk dökülecek. Bir tencereye suyu ve şekeri dökün, kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp 15 dakika daha kaynatın.
  2. 📍Şerbet hazır olunca altını kapatın ve vanilyayı ekleyip soğuması için bekletin.
  3. 📍Keki için yumurtaları ve şekeri iyice çırpın, diğer malzemeleri de ekleyip karıştırın.
  4. 📍Yağlanmış bir tepsiye dökün.
  5. 📍160 derece fırında 30 dakika pişirin.
  6. 📍Fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbeti üzerine dökün, soğuması için bekletin.
  7. 📍Kreması için krem şanti hariç diğer malzemeleri bir tencerede muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
  8. 📍Altını kapatın, toz krem şantiyi ekleyin ve mikserle 5 dakika çırpın.
  9. 📍Soğumuş şerbetli kekin üzerine bu kremsi muhallebiyi dökün.
  10. 📍Üzerine bolca Hindistan cevizi serpin.
  11. 📍Buzdolabında 2-3 saat bekletip servis yapın.

Afiyet olsun 🤩.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder