4 Aralık 2020 Cuma

Profiterol Tarifi

 

Profiterol Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru

  • 1 su bardağı su
  • 125 gram margarin
  • 1 su bardağı un
  • 3 yumurta
  • Kreması
  • 2.5 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı
  • 1.5 çay bardağı şeker
  • 1 yumurta
  • 1 paket vanilya

Üzeri İçin

  • 1 paket hazır çikolata sos
  • Dilerseniz evde de hazırlayabilirsiniz
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1.5 yemek kaşığı un
  • 1.5 yemek kaşığı kakao
  • 4 yemek kaşığı şeker

Profiterol Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce 1 bardak suyu tencereye alın kaynatın, kaynamaya başlayınca içine margarini koyun. Eriyince içine unu koyun. Tamamen unu yedirince ocağın altını kapatın hamuru 10 dakika dinlendirin.
  2. Daha sonra yumurtaların 1 tanesini kırın ve hamura yedirin diğer yumurtalar içinde aynısını yapın önemli püf noktalardan biri bu yumurtaları teker teker yedirmek gerekiyor.
  3. Hamur ılıyınca 3-4 saat buzdolabında bekletin bir diğer püf noktası da bu dinlenen hamur daha güzel oluyor.
  4. Dinlenen hamuru yağlı kağıt serili tepsiye cevizden biraz küçük parçalar halinde tepsiye koyun ilk önce 160 derecede 15 dakika daha sonra 180 derecede üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişirin yinede kontrollü pişirmekte fayda var.
  5. Pişen hamurları bir kenara alın tencereye vanilya hariç bütün krema malzemelerini alın iyice çırpın kaynamaya başlayınca ocaktan alın vanilyayı ekleyin tekrar çırpın.
  6. Daha sonra çikolata sosun malzemelerini tencereye alın çırpın kaynamaya başlayınca kenara alın.
  7. Hamuru bir bıçak yardımıyla ortasından az kesin içine kremayı koyun bir tabağa alın tüm hamurlar için aynı şeyi yapın.
  8. En son olarak yaptığınız sosu profiterollerin her yerine iyice dökün. 1 saat dinlenen profiterolleri servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun. 💜.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder